Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 8:24 pmhidrazin написа:
ср юли 12, 2023 8:06 pmnikosnenkov написа:
Подведох се по позитивни ревюта. Доста на брой. Но, обица на ухото!
Ти да не очакваш отрицателни? Магазина му е работата да ПРОДАВА а не да допуска отрицателни коментари.
Да добавя че в други онлайн магазини коментарите се пишат от самия магазин... :-D
Дай ся да видим какъв е климатика.
:partyman:
Само, че аз не съм гледал оценките в емаг, а в друг сайт. От емаг го поръчах просто. Защото беше "оферта"...
hidrazin - майстор
ср юли 12, 2023 8:26 pmChefo77 написа:
Хидра, залагам на Starlight.
По-зле е - TESLA. Залагат на името на оня мошеник Никола Тесла дето за масата е врЪхта на сладоледа...
Тези "климатици" успях да ги проследя някъде до Непал. От там със сигурност тръгват на цена под 100$
ср юли 12, 2023 8:41 pmnikosnenkov написа:
Само, че аз не съм гледал оценките в емаг, а в друг сайт. От емаг го поръчах просто. Защото беше "оферта"...
Оххх... няма да те питам кой е "другия сайт" освен ако сам не го споделиш.
Оферта инвертор 12-ка за 650 кинта не е оферта.
Интересно, що ли Daikin FTXA35AW/RXA35A който пак е 12-ка струва близо 4000 кинта?
Едвали ще да е само заради "марката"...
P..S. Пак стигаме до извода че в "Бисквитки Катеричка" катерички няма.
Па нека си го ползва, така или иначе няма как да го върне.
И ако има желание, след време може да сподели как се държи - ще е много полезно.
P.S.2 Първите ми климатици преди купени "втора цедка" преди много години (поне преди 15 години) бяха на 100 волта.
Сегашните ми пак са на 100 волта и така ще е и за в бъдеще. Независимо от цената.
MamaMy - майстор
Емага предлагат климатиците без монтаж и за това цената е такава. Като го вземеш с "безплатен монтаж" е ясно, че е включен в цената. Проблема е, че основно предлагат боклуци. :sad:
nikosnenkov - напреднал
ср юли 12, 2023 10:31 pmhidrazin написа:
ср юли 12, 2023 8:26 pmChefo77 написа:
Хидра, залагам на Starlight.
По-зле е - TESLA. Залагат на името на оня мошеник Никола Тесла дето за масата е врЪхта на сладоледа...
Тези "климатици" успях да ги проследя някъде до Непал. От там със сигурност тръгват на цена под 100$
ср юли 12, 2023 8:41 pmnikosnenkov написа:
Оххх... няма да те питам кой е "другия сайт" освен ако сам не го споделиш.
Оферта инвертор 12-ка за 650 кинта не е оферта.
Интересно, що ли Daikin FTXA35AW/RXA35A който пак е 12-ка струва близо 4000 кинта?
Едвали ще да е само заради "марката"...
P..S. Пак стигаме до извода че в "Бисквитки Катеричка" катерички няма.
Па нека си го ползва, така или иначе няма как да го върне.
И ако има желание, след време може да сподели как се държи - ще е много полезно.
P.S.2 Първите ми климатици преди купени "втора цедка" преди много години (поне преди 15 години) бяха на 100 волта.
Сегашните ми пак са на 100 волта и така ще е и за в бъдеще. Независимо от цената.
Аз пък имам лоши отзиви от Дайкин. Защото на работа имаме от тях. С какъвто бюджет разполага човек, такова си купува. Не всички могат да си позволят няколко бона за климатик.
Да де, винаги може да се случи "лош отзив".
Дори зная за един модел, който не го карат много, а отрицателните отзиви са над 90%.
FTXZ25N/RXZ25N
Зная, че не ми е нужен, но пак искам да си го купя. Срещу допълнителни 280лв за монтаж, си осигурявам спокойствие за гаранционните условия.

Ако беше попитал преди да настъпиш теслата, бих ти препоръчал началният клас на посочената марка. До тук му давам 8/10.
Вярно, малко по скъп е от злочеститят, но както сте търпели горещина толкова години, щяхте да потърпите още месец, да речем.
До скоро се грижеше за 50м2, а от вчера е "натоварен" с още 18.
Малко под 3 клвтч. Това прави малко под 21лв перфектен микроклимат за месец у дома.
Защо не се интересувате и за тези неща, преди да купите евтино?
Скъпият, който е в спалня, не го включвам по разбираеми причини.
В момента слънцето е влязло в детската (източно изложение), затова Т емалко по висока.

Прикачен файл

Screenshot_20230713-074556.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20230713-073644.png
nikosnenkov - напреднал
чет юли 13, 2023 7:38 amТрифон П.Трифонов написа:
Да де, винаги може да се случи "лош отзив".
Дори зная за един модел, който не го карат много, а отрицателните отзиви са над 90%.
FTXZ25N/RXZ25N
Зная, че не ми е нужен, но пак искам да си го купя. Срещу допълнителни 280лв за монтаж, си осигурявам спокойствие за гаранционните условия.

Ако беше попитал преди да настъпиш теслата, бих ти препоръчал началният клас на посочената марка. До тук му давам 8/10.
Вярно, малко по скъп е от злочеститят, но както сте търпели горещина толкова години, щяхте да потърпите още месец, да речем.
До скоро се грижеше за 50м2, а от вчера е "натоварен" с още 18.
Малко под 3 клвтч. Това прави малко под 21лв перфектен микроклимат за месец у дома.
Защо не се интересувате и за тези неща, преди да купите евтино?
Скъпият, който е в спалня, не го включвам по разбираеми причини.
В момента слънцето е влязло в детската (източно изложение), затова Т емалко по висока.
Не харесвам тази марка, това е. Ако ще и от самолетна стомана да е направен.
чет юли 13, 2023 7:52 amnikosnenkov написа:
Аха, с това трябваше да започнеш.
Предубеден, глух за съвети и с ламаринени очила.
Вероятно и преди си чувал колко излиза евтиното, но то по хората ходи. Вече знаеш от собствен опит.
Нищо, всичко минава.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср юли 12, 2023 10:50 pmMamaMy написа:
Емага предлагат климатиците без монтаж и за това цената е такава. Като го вземеш с "безплатен монтаж" е ясно, че е включен в цената. Проблема е, че основно предлагат боклуци. :sad:
Лично аз не се наемам да кажа кое от двете е по-зле. Досега си мислех, че това нещо "безплатен монтаж" е измислено за подарък за тъщи и свекърви, защото знам какво (не) включва и съм сигурен, че който разбере, никога няма да си го причини, но пък то няма как всеки да разбира, така че клиенти за "безплатни" услуги винаги ще има. Ама сега след тази тема съм силно раздвоен кое е по-зле.
Ко викаш Трифоне, прекалил ли съм? :cool:
nikosnenkov - напреднал
чет юли 13, 2023 7:57 amТрифон П.Трифонов написа:
чет юли 13, 2023 7:52 amnikosnenkov написа:
Аха, с това трябваше да започнеш.
Предубеден, глух за съвети и с ламаринени очила.
Вероятно и преди си чувал колко излиза евтиното, но то по хората ходи. Вече знаеш от собствен опит.
Нищо, всичко минава.
Ако всеки харесваше само тази марка, нямаше да има други. Просто лично предпочитание да не я харесвам. Имам Toshiba в спалнята и съм доволен от нея.. И само за справка, преди години имах NEO - бачка 10 години. Между тези десет години, само веднъж допълваха фреон. И не струваше четирицфрена сума. Не винаги скъпото е непременно по-дълготрайно.
nikosnenkov - напреднал
чет юли 13, 2023 7:38 amТрифон П.Трифонов написа:
Срещу допълнителни 280лв за монтаж, си осигурявам спокойствие за гаранционните условия.
Аз също си плащам за монтажа толкова. Но на фирма, която няма договор с Емаг. Какво от това, че е външна фирма? Нали е с нужните опит, сертификати и т.н.? Принципа на монтаж надали е кой знае колко по-различен, спрямо марката. Но специалистите ще кажат.

Тема "Нов климатик - липса на хладилен агент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: