Здравейте на всички. Живея в къща на 2-ри етаж 80 квадрата, като първия етаж е неотопляем. Къщата е с външна изолация стиропор 10 см. Досега се отоплявах с ретортна горелка присадена на 18 кв. стоманен котел и слънчогледови пелети. Отоплителната ми система е: Радиатори 67 бр. алуминиеви Корадо с височина 66 см. 1 бр. панелен 60х140 см. и 80 литров бойлер със серпентина.
Температурата която поддържам е 22-23 градуса.
Идеята ми е да премина на отопление с термопомпа, като котела си остане за зор заман при много ниски температури.
Въпроса ми е 12 киловатова термопомпа ще ме стопли ли, като се има в предвид, че живея в Североизточна Б-я.
Ако може и да ми препоръчате модели и марки, с които ще съм спокоен за зимата, ще съм благодарен на всеки отзовал се.
Температурата която поддържам е 22-23 градуса.
Идеята ми е да премина на отопление с термопомпа, като котела си остане за зор заман при много ниски температури.
Въпроса ми е 12 киловатова термопомпа ще ме стопли ли, като се има в предвид, че живея в Североизточна Б-я.
Ако може и да ми препоръчате модели и марки, с които ще съм спокоен за зимата, ще съм благодарен на всеки отзовал се.