Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте колеги ,
искам да си монтирам ел.магнитен клапан с кръгла форма(ф100)на въздуховода, който да "отваря" с пускането на аспиратора и да "затваря", ама плътно със спирането на аспиратора.Някой да е чувал за такова или подобно изделие??
2v6 - майстор
haiduk написа:
Здравейте колеги ,
искам да си монтирам ел.магнитен клапан с кръгла форма(ф100)на въздуховода, който да "отваря" с пускането на аспиратора и да "затваря", ама плътно със спирането на аспиратора.Някой да е чувал за такова или подобно изделие??
И да има такъв клапан, електомагнита ще харчи много ток - повече отколкото вентилатора на аспиратора :)
Има такива клапани с моторни задвижки, но са по-скъпи от аспиратора ти :idea:
vanko68 - специалист
Има такива пасивни клапи на две части,като крилца.Монтираш я след аспиратора на вертикалата и след изключването му клапите падат надолу и затварят.Имат и пружинка за по-добро затваряне.
Пичове,
трябва ми такъв клапан понеже комшията ми отдолу е луд фен на пърженето на лук и аспираторът му е много мощен.Пробвах със няколко последователно монтирани пасивни невъзвратни клапи ама миризмата пак влиза.Аспираторът ми и той има такава клапа ама и тя не върши работа.За нищо друг не се сещам.Може и нещо друго да се приспособи ама не ми идва идея на главата.И все пак къде мога да погледна такива скъпи и мощни клапани.Само да отбележа че съм електропроектант и работя с такива dampers(така е англииското им име )на тези клапани ама в БГ не съм срещал по магазините.
2v6 - майстор
haiduk написа:
Пичове,
трябва ми такъв клапан понеже комшията ми отдолу е луд фен на пърженето на лук и аспираторът му е много мощен.Пробвах със няколко последователно монтирани пасивни невъзвратни клапи ама миризмата пак влиза.Аспираторът ми и той има такава клапа ама и тя не върши работа.За нищо друг не се сещам.Може и нещо друго да се приспособи ама не ми идва идея на главата.И все пак къде мога да погледна такива скъпи и мощни клапани.Само да отбележа че съм електропроектант и работя с такива dampers(така е англииското им име )на тези клапани ама в БГ не съм срещал по магазините.
А твоя аспиратор на най-ниската скорост успява ли да се пребори?
Да успява безпроблем.Скросттта която идва отдолу е незначителна в сравнение с потока който създава моя аспиратор.мислех си и за вариянта с датчик за поток който да включва моят аспиратор когато се пусне на комшията и какви ли още не схеми ама ще е шумно а и несигурно.Само ПЛЪТНО затворена и уплътнена клапа би ми свършила работа.
velsi - Почетен майстор
Ами напъни си малко мозъка, измисли конструкцията и я направи. Тъкмо ще се впишеш в замисъла на форума. Стига с тези готови, купешки изделия. Когато нещо не може да бъде купено следва да бъде направено. В твоя случай е възможно и напълно постижимо според мене.
denuchi - специалист
ето и моето решеие на този проблем. вкл. аспиратора отваря се. изкл. затваря .и при това доста плътно и добре. с малко ламарина и играчка си правиш клапата. а механизма който ще го движи от магазина.
2v6 - майстор
haiduk написа:
Да успява безпроблем.Скросттта която идва отдолу е незначителна в сравнение с потока който създава моя аспиратор.мислех си и за вариянта с датчик за поток който да включва моят аспиратор когато се пусне на комшията и какви ли още не схеми ама ще е шумно а и несигурно.Само ПЛЪТНО затворена и уплътнена клапа би ми свършила работа.
Не искам да те разочаровам, но такава клапа няма да намериш :idea:
Може да пробваш друго - с някъкъв слаб вентилатор да вкарваш въздух отвън в кухнята. Така ще се поддържа по-високо налягане, което няма да позволява да влизат миризми обратно през отдушника ти.
rulom - модератор
Значи миризмата на лук няма какво да я обори, щом дадените клапи не те устройват вариантите са два: очи в очи с комшията (по-евтиния) и който надделее, или извеждане на твоя аспиратор на друга стена, като същевременно за стената над аспиратора на комшията трябва да забравиш за нея, прозорци, вентилация, чист въздух и т.н. всичко друго е вкарване в излишни филми.......бе кви са тия комшии бе, моите половината ме поздравяват учтиво, а другата половина обикалят по срещуположния тротоар :?

Тема "Електромагнитен клапан за въздуховод Ф100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: