• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Spokoiniq - майстор
nebelservice написа:
Изображение

Нещо такова трябва да направиш, по червеното трасе, само внимавай с наклона надолу че не съм го нарисувал много добре.

Ако дъжиш на твоето трасе, вкопай пвц тръба 50 мм и после направо нанизваш тръбите на климатика в нея при монтажа
Абе що се ебаваш с човека, на всяко вътрешно тяло има приготвени за чупене отвори отляво, отдясно и отдолу вдясно, имам точно 4 същите Хаери.Тръбите завъртат обратно в самия корпус на тялото и културно си тръгват надясно.Ако си усирал пейзажа някъде с разводка по червения пунктир се радвай че не си попаднал на някой като Karamundi да ти подпре ютията в тиквата докато го оправиш.
pipbel - майстор
Мерси Spokoiniq
И аз съм спокоен вече. :cool:
vanko68 - специалист
Абе,Спокоен,въпроса беше как се полагат ПРЕДВАРИТЕЛНО тръби чрез вкопаване в стената.А не е как се прокарват през кабелен канал.Небелсервиза го е показал и обяснил точно както се прави от професионалист.Чупели се били капачетата ?! Да,само че те са за открит монтаж,а не за предварително вкопаване.
Spokoiniq - майстор
Сорка, ако ше се окопават дълбоко, грешката е моя.Напоследък рядко сещам заложени зад картон тръби, още по-малко окопани и замазани.Все се сещат да ги монтират после и пердашат грозните канали по стените на баровци, такива неща съм виждал...мъка.
Малкия - специалист
според вас колко години ще минат и ще се наложи някаква профилактика на вкопаните тръби ? или нещо да се промени ?

вкопаването на тръби и климатиците според мен не са дългогодишна инвестиция
vanko68 - специалист
Къде се е чуло и видяло да се прави профилактика на медни тръби ??? По тази логика и кабелите на елинсталациите и ВиК тръбите не трябва да се вкопават.Обаче те всичките са така. На всичките си големи обекти от бая години насам всичко се полага така и още никой не е изпищял.А по белия свят се прави доста преди нас,няма как да открием топлата вода.
Малкия - специалист
аз съм имал случай :)

примерно човека решил да си сложи картина , но нещо не премислил къде точно са тръбите и оп , айде заварвай или сменяй

друг случай си спомням в един магазин , вярно трасето беше по длъжко , 8-9 метра , и се губеше фреонче от някъде , оказа се от трасето , спукване , не се изясни как точно е станало
vanko68 - специалист
Затова се правят снимки по време на полагането и се дават на собственика.А за теча на фреон-когато положената тръба е цяла,посмъртно няма как да се получи теч.Ако се налагат заварки,си правя проба под налягане 20 атм и си опенвам заварките.Досега имам около 10 км положени тръби и по тези начини нямам проблеми с течове или ударени тръби.
Малкия - специалист
да и аз съм съгласен , просто казвам какво съм виждал, лично аз ако ще слагам тръби и аз както някои от вас казаха, ще ги положа в някакъв канал , тръба или какво сметна за оптимално което да е възможно да се скрие в стената
vanko68 - специалист
ПВЦ тръба Ф50 върши идеална работа.С нагряване леко се огъва ,където е нужно,но да не е с малък радиус.Под климатика леко излиза от стената под ъгъл и се изрязва по самата стена да се получи овален отвор.По-лесно после се вкарват тръбите.
  • 1
  • 2

Тема "монтиране на тръби за климатик хаер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: