Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
При мен помещението е 27м2, с Fujitsu General 12LDC . Имам го от 1 седмица и съм доволен (за момента :) ) - затопля за отрицателно време, има тих режим при който въобще не се чува и пак топли.
tarlyo - специалист
За да не отварям още една тема, да питам тука.
Предлагат ми следните климатици, с изискване да са подходящи за отопление, за помещение 52м3 изток-юг, тухла, без изолации, ПВЦ с 24мм стъклопакет с обикновени стъкла:

Fujitsu General ASY 12UB - 1090 лв
Fujitsu General ASYA12LG - 1445 лв
DAIKIN - FTX35G - 1480 лв

Търся стабилна тиха работа при минусови температури. Може да препоръчате и други модели, с цени около 1200 ~ 1300лв.
P.S. Тези цени им ги казах и на тях, ама продавачката май не ме чу:)
vanko68 - специалист
това цени само за климатиците ли са или са с монтажа?
dundurma - специалист
цената на дайкина е висока.същия закупен преди 2 месеца 1280лв. с монтаж,а в момента има промоция на 12 ка инвертор дайкин-1380 лв
tarlyo написа:
За да не отварям още една тема, да питам тука.
Предлагат ми следните климатици, с изискване да са подходящи за отопление, за помещение 52м3 изток-юг, тухла, без изолации, ПВЦ с 24мм стъклопакет с обикновени стъкла:

Fujitsu General ASY 12UB - 1090 лв
Fujitsu General ASYA12LG - 1445 лв
DAIKIN - FTX35G - 1480 лв

Търся стабилна тиха работа при минусови температури. Може да препоръчате и други модели, с цени около 1200 ~ 1300лв.
P.S. Тези цени им ги казах и на тях, ама продавачката май не ме чу:)

Здравей, аз бих ти препоръчал този климатик от скоро и аз съм с него и съм страшно доволен. Освен че е на промоция сега и цената му е с монтаж.
tarlyo - специалист
Цените са с монтажа.
fanklimatik ти от тази фирма ли го взе? А някой да го е използвал цяла зима, да каже как се държи при по- ниски температури?

Иначе като цена и възможности ме устройва.
tarlyo - специалист
Този климатик го дават да работи до -5'. При по-ниски май ще се дъни. А този ASY12UB - 1 буква разлика, в брошурата дават -15'. Кое е вярно?
dundurma за коя фирма става въпрос?
dundurma - специалист
това са цените на мой приятел от бургас,който ги взема от АТАРО КЛИМА.дори с горивото до стара загора ще ти е по-евтино
Да от тази фирма го взех, имам го от края на август 2008-ма и не съм имал проблеми с него.
tarlyo - специалист
В БГ Клима ми предлагат следния модел на Nippon - KFR 14 DC LUX с компресор на Мицубиши за 1160 лв. Оферта ли е според вас, че до ден два трябва да поръчвам. Или да залагам на изпитани марки.

http://www.bittel-bg.com/content.php?ln ... 1&prid=690

Тема "поредния съвет за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: