Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
DIDIT - напреднал
И аз да питам нещо, по въпроса за отоплението с клматик.
Става въпрос за отоплението на кухня и трапезария 15м2. в тухлен апартамент, имам изолация на пода и на тавана, та мисълта ми е че неживея постоянно в жилището и незнам дали инвертор или обикновен климатик да купя. Този модел климатик ми го предлагат в технополис и ми казаха че е много добър и няма да има проблеми с отоплението. Апартамента го ползвам около 15 дни в месеца, трябва ли да изклчючвам климатика или да му задам по ниска температура когато ме няма в жилишето(през зимата)за да може като се прибера да го засиля я да нямам проблем че неиска да тръгне. Или ме посъветвайте какъв модел да си купя около 500-600лв. и да върши работа. ПИСНА МИ ОТ КЮМБЕТА.
dundurma - специалист
за тези пари-втора употреба КЛИМАТИК,а не нов ИМИТАЦИЯ на климатик или дай още 300-400 лв. и вземи нов конвекционален.климатика е икономичен,когато НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВА.........като те няма,задаваш по-ниска температура и после го усилваш.
http://v-clima.com/
DIDIT - напреднал
виждам че си специалист, предложи ми ти какво да си купя. Бих купил и един за хола който е около 20м2.
За около 1600лв 2 броя? какво ще ме посъветваш за марка и модел? за топлене ми трябват.
Мерси предварително.
dundurma - специалист
не съм специалист,а беден таксиметров шофьор,който има ДАЙКИН и ЕЛИТ,и повече никога не бих си взел евтина машина.не си писал откъде си,но човека коййто ще ти продаде и монтира качествена машина от форума е ВАНКО68.незабравяй,че климатика е дългосрочна инвестиция и който ти каже,че разлика в климите няма.......той просто иска да ти вземе парите.ПО-ДОБРЕ изреви веднъж с повече пари,отколкото после да псуваш и плащаш повече пари за ток и ремонти.....................а за комфорта от качествения климатик е просто излишно да говорим.така че моят съвет е-НЕ СМЕ БОГАТИ,ЗА ДА КУПУВАМЕ ЕВТИНО.
да се включа и аз в темата?
Някаква идея, коя марка климатици си заслужава парите и са качествени.
Сега съм с Hitachi,
Доволен съм е малко шумен и топлото му не е много топло.
да отбележа че става дума за инверторен климатик.Та искам да си купувам друг за другата стая и ако може някакви идеи за марка.
EDI - майстор
Кубатура и разположение на помещението, предназначението му, изолация, дай малко данни.
DIDIT - напреднал
вижте сега, аз искам да отоплявам следните помещения. Хол+спалня=25м2 и кухня + трапезария=15м2. Апартамента е тристаен тухлен само изолация на пода и тавана с фибран. Апартамента е във Видин до Дунава и си е доста студено през зимата. Моля помагайте, и още нещо ако може помощ за буквите в модела на климите, за да се ориентирам. Сега в моментa в Зора има daikin i fujitsu и двата модела са на промоция, и ако и нещо по евтино върши същата работа ще е супер ако ли не един от двата ? Какво ще кажете?
dundurma - специалист
около дунава си е влажно т.е. ако климатика не е качествен,ти гарантирам че ще стане на буца лед.във видин зимата е студено и за това трябва да имаш запас от мощност.предлагам ти този за спалнята
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... dov_montag
и този за хола
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... 5d_arxs35f
над бюджета ти е,но повярвай ми няма да съжеляваш.обади се на ВАНКО68 ,момчето ще ти ги монтира и ще ти предложи по-добра цена.ако нямаш възможност купи тази година единия,а другия другата.

Тема "климатик Beko модел BK- 131" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: