atanLII написа:Вътрешното тяло на климатика от който си направих ТП ВХ-ВОДА преправих на конвектор, но много бързо охлажда водата.Вентилатора е много мощен и дори на малките обороти сваля температурата на водата с 10гр. само за 30-40 секунди. Секциите му са спаралелени в 3 групи и пропускливоста му е по добра от тръбите с които е свързано с колектора. За сега съм му сложил хартия за да закрия част от филтрите и съм го включил през тактово реле за време по 40 секунди. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво по интелигентно решение може да се приложи.опитай да намалиш/увеличиш дебита на водата? сложи едно кранче и го врътни. Нормално е да е до 2л / мин
naughty написа:При него проблена както си мисля се изразява в 6мм. каквото и да прави няма сполука. намира си тела от стари клими на 22 с тръба 10мм и е кеф.atanLII написа:Вътрешното тяло на климатика от който си направих ТП ВХ-ВОДА преправих на конвектор, но много бързо охлажда водата.Вентилатора е много мощен и дори на малките обороти сваля температурата на водата с 10гр. само за 30-40 секунди. Секциите му са спаралелени в 3 групи и пропускливоста му е по добра от тръбите с които е свързано с колектора. За сега съм му сложил хартия за да закрия част от филтрите и съм го включил през тактово реле за време по 40 секунди. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво по интелигентно решение може да се приложи.опитай да намалиш/увеличиш дебита на водата? сложи едно кранче и го врътни. Нормално е да е до 2л / мин