• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Ahmakov - специалист
Изключваш захранването.
Прехвърляш кабелите от малката платка на голямата, както е по схемата. Само да не ги объркаш.
Пускаш, ако има проблем, проверяваш параметър Н4 /може да е само 0 или 1 / и го променяш.
Ако има проблем споделяш, за да мислим... :lol:
denuchi - специалист
Ще трябва да по смени и датчици малко ID1-IDCOM, 2,3, и 4. съответно с ID8-IDCOM,9,10 и 11. Y1-Y2 ако има регулиране оборотите на помпата. И малко B3,4,5. Н4 е само 0 и 1 повече и да иска неможе да стане. Според мен трябва и това.
http://www.megaupload.com/?d=KV4GSAHA
за всички който се интересуват.
Ahmakov - специалист
В зависимост от реализираната схема, дали ползват едни и същи пресостати, къде и как са закачени датчиците може да се наложи и това прехвърляне.
Нека краси да поразгледа и да даде повече информация за системата и датчиците. Ако можеш да дадеш снимки ще е по лесно.
Компресора изгорял ли е, или системата ти идва голяма, или сметката за тока ти идва голяма?
vankovarnata - специалист
Краси погледни какво ти посочих, поразгледай и се спри на просто решение със допълнението за оправление което имаш. Какъв буфер ползваш?
kpacи - специалист
И аз го мислех така да пробвам - да прехвърля кабелите от втора платка и да му кажа че работи само с един компресор.
Първи компресор не е изгорял - няма фреон. Но мощността на единия засега ми е напълно достатъчна за консуматорите.
Буфера е около 200 литра.
Ето една снимка ама едва ли ще помогне с нещо.

Прикачен файл

DSCN5049-31.jpg
DSCN5049-31.jpg (58.78 KиБ) Видяна 5886 пъти
denuchi - специалист
Един предпазител за двата компресора ли е. Двата контактора ми изглеждата различни. Единият е по малък от другият.
2v6 - майстор
vankovarnata написа:
...За мен си струва понеже помещението го отоплявах с 18-ка на тошиба/но се прецака/ ...
Не каза нито един довод защо си заслужава да се ползва вода вместо директно захранване на вътрешните тела с фреон от външното ти тяло :?:
vankovarnata - специалист
2v6 написа:
vankovarnata написа:
...За мен си струва понеже помещението го отоплявах с 18-ка на тошиба/но се прецака/ ...
Не каза нито един довод защо си заслужава да се ползва вода вместо директно захранване на вътрешните тела с фреон от външното ти тяло :?:
От външното до влизане в помещението са 2м. от там трябва тетка и две линии. Едната е 10м. мин. другата е 8м. и пак тетка за преминаване през трегер. Това е без да включа една спалня.
Представи си Г образно помещение. Дългата страна е хол 25мк. късата дневна с кухня 20мк. Между тях има само трегер на който от двете страни има по едно тяло. След дългата страна следва спалня която е 16-17мк. има страна 4м. където отива втората линия. Пректа е от нея да влезе във втора спалня 15мк. Ще кача една бърза скица.
Изображение
onitbg - напреднал
atanLII написа:
Вътрешното тяло на климатика от който си направих ТП ВХ-ВОДА преправих на конвектор, но много бързо охлажда водата.Вентилатора е много мощен и дори на малките обороти сваля температурата на водата с 10гр. само за 30-40 секунди. Секциите му са спаралелени в 3 групи и пропускливоста му е по добра от тръбите с които е свързано с колектора. За сега съм му сложил хартия за да закрия част от филтрите и съм го включил през тактово реле за време по 40 секунди. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво по интелигентно решение може да се приложи.
Така както описваш проблема, мисля че по-скоро подаваш малко мощност в тялото (малък дебит), което не се връзва с пропускливостта му според теб. Според мен съпротивленията в питата са доста по-големи от линията към която е свързан паралелно топлообменника. За да провериш това можеш:
1. да монтираш последователно топлообменника и паралелно на него един байпасен сферичен кран (с условно сечение поне като на линията);
2. леко притваряйки крана да пренасочиш по-голяма част от потока през тялото. Така вентилаторът ти няма да смогва да го охлажда и съответно отделената мощност ще е по-голяма ( за сметка на останалите тела).
Разбира се ако сложиш и последователно на тялото още един кран ще можеш не само да намаляваш мощността подавана в топлообменника ( което едва ли ще ти е нужно) чрез регулиране на дебита му, но и да го спираш напълно, без да пречиш на цялата система.
А ако държиш непременно да си намалиш оборотите на вентилатора, (с което не бива да прекаляваш, ако искаш да имаш вентилатор по дълго време) и съответно да намалиш подаваната мощност (но тогава каква ще е функцията на отоплителното тяло?) освен с фазов регулатор може да стане и с последователно свързване на високоволтов кондензатор/и с подходящ капацитет (например 0.05 до 0.5 мкф)- така че да се гарантира сигурно тръгване при старт. Това също е ценово ориентирано просто решение за излизане от ситуацията (със съответните му кусури) :) ...Успех!
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: