• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vankovarnata - специалист
Понеже ги ядеш много, ще отговоря. Написах липса на последен ред,ако ти говори нещо :? . Сега си правя проби на нещо ново и ето малко пик. За Р22 става дума :shock:
Изображение
Изображение
За теб отворих капака да погледнеш по-навътре
Изображение
Изображение
малко е бит от градушка ама е ок. При наличие на
Изображение
Както си каза среден район, та при ватенка във варна в габрово съм по къс ръкав.
Та това което виждаш е за 120кв. апартамент три външни стени без изолация с включени преди 20мин. две спални. Да няма чудене защо входящата е малка. :lol: :cold:
Ако има неяснотии питай.
При желание може да си походим с кола ама да има климатроник :-D
onitbg - напреднал
Искам да задам въпрос на имащите интерес към ъпгрейт на климатици и оптималното им използване:
1.Какво ще се случи с показателите на климатика ( вътрешна температура; мощност на консумация; отдадена мощност; поведение и влияние на компресора; работа при ниски температури-денем и нощем)ако последователно на топлообменника на външното тяло се включи още малко топлообменна повърхност?
2.Как ще се отрази на работата на машината в режим "отопление" ако освен повече топлообменна площ (3.2кв.м. за обмен на въздух се вкара и енергия от директно слънчево излъчване ( слънчев панел с директно изпарение) от площ 1.6 кв.м. ?
Ще ми се а чуя мнението Ви по тези въпроси ( имам и други, разбира се :) )..... а имам и малко резултати....... Предлагам примерна схема в два варианта на изпълнение. Коя Ви допада повече и защо?
А за любителите на подобни заигравки прелагам и още два варианта при паралелно свързване :) ( на втората схема съм пропуснал да изтрия "fen off", така че не го вземайте пред вид, то е валидно за режим Дефрост само :) )
За по-голяма яснота: Размерът на един такъв панел е 2000/800/25мм, алуминиев, подобно на изпарител от фризер, черен, и тежи 7кг.; площ 1.6кв.м.

Прикачен файл

Serial s1h.jpg
Serial s1h.jpg (113.09 KиБ) Видяна 4004 пъти

Прикачен файл

Serial s2h.jpg
Serial s2h.jpg (112.03 KиБ) Видяна 4004 пъти

Прикачен файл

Paralel p1h.jpg
Paralel p1h.jpg (102.83 KиБ) Видяна 4004 пъти

Прикачен файл

Paralel p2h.jpg
Paralel p2h.jpg (95.04 KиБ) Видяна 4004 пъти

Прикачен файл

15112010(001).jpg
15112010(001).jpg (144.22 KиБ) Видяна 4004 пъти
Ahmakov - специалист
Ванко това е при липса на последния ред, а ако пробваш без 3, 7, 9 и 13 ред - направо мямам думи...
Ти май си поредния "експерт", който си няма понятие що е това номинална стойност и има ли тя почва в този форум, ама твори ли твори...:klugscheisser:
Виждал съм и по очукани, с това не можеш да ме впечатлиш.
Ако това, което си показал 8,7А е вярно и отопляваш 120м2 при височина 2,7м без изолация и три външни стени, явно Габрово вече не е оттатък Балкана, а е на екватора...Човече, това са по 15W на кубичен метър и то непостоянен приток на топлина. А вземи се спри и вземи се облечи, да не настинеш. [-X
А бе Ванко, да не би да си вързан към ТЕЦ и да не знаеш... :lol:
Ahmakov - специалист
Колега, onitbg. То бива мързел, бива, ама да чакаш и рекламата да ти направим - няма да стане :devil:. :lol: Нищо лично...
Ahmakov написа:
Ванко това е при липса на последния ред, а ако пробваш без 3, 7, 9 и 13 ред - направо мямам думи...
Ти май си поредния "експерт", който си няма понятие що е това номинална стойност и има ли тя почва в този форум, ама твори ли твори...:klugscheisser:
Виждал съм и по очукани, с това не можеш да ме впечатлиш.
Ако това, което си показал 8,7А е вярно и отопляваш 120м2 при височина 2,7м без изолация и три външни стени, явно Габрово вече не е оттатък Балкана, а е на екватора...Човече, това са по 15W на кубичен метър и то непостоянен приток на топлина. А вземи се спри и вземи се облечи, да не настинеш. [-X
А бе Ванко, да не би да си вързан към ТЕЦ и да не знаеш... :lol:
Явно не си виждал липсващ най-долен ред. Хапартамета е 120м2 със стените. Реално съм написъл колко м2 е в друга тема,но за теб ще напиша пак 46м2 + 16м2 и след време бойлер. Явно не си наясно какво е във Варна през зимата. Имам доста авери в Габрово, а и щерката следва доста време там, така че си имам понятие какво е -10 със сняг и да съм по къс ръкав, но явно ти си нямаш понятие за -3 без сняг само със влажен вятър дето пронизва. Не съм наясно в центъра на Варна дали има ТЕЦ, но щом казваш има.
Ahmakov - специалист
vankovarnata написа:
...Както си каза среден район, та при ватенка във варна в габрово съм по къс ръкав.
Та това което виждаш е за 120кв. апартамент три външни стени без изолация с включени преди 20мин. две спални. Да няма чудене защо входящата е малка...
Последно за къде става въпрос за Варна или Габрово.
Ако беше чел тополотехниката, щеше да знаеш, че размерите на помещенията се дават със стените, защото топлозагубите се изчисляват по външен размер на стената. И големи стени бе, кво правите там в Габрово или Варна. 120м2 - 62м2 = 58м2. От апартамент 120 м2 - 58м2 са стени. :lol: :shock: :lol: Ти или си пиян или се бъзикаш.
Ahmakov написа:
vankovarnata написа:
...Както си каза среден район, та при ватенка във варна в габрово съм по къс ръкав.
Та това което виждаш е за 120кв. апартамент три външни стени без изолация с включени преди 20мин. две спални. Да няма чудене защо входящата е малка...
Последно за къде става въпрос за Варна или Габрово.
Ако беше чел тополотехниката, щеше да знаеш, че размерите на помещенията се дават със стените, защото топлозагубите се изчисляват по външен размер на стената. И големи стени бе, кво правите там в Габрово или Варна. 120м2 - 62м2 = 58м2. От апартамент 120 м2 - 58м2 са стени. :lol: :shock: :lol: Ти или си пиян или се бъзикаш.
Както каза за средния балкан. Явно си някъде там на село и позваш дръвца.
Като набуташ 45см външен зид/ако имаш изолация твоят сигурно е някъда там,ама тоя е без/, 24см паянта, баня.таолет, коридори,килер,дрешник и подобни може да придобиеш понятие за голям апартамент. Вписъл съм само някой сервизни помещенияСамо незнам защо оставаш толкова скрит за местонахождение и не прави някой грешки с даване на инфо във съседна тема. Както писах нямам претнция за знаещ, но посочих нещо за решение. Пропускаш основно изискване на Краси и го набутваш в далечна светлина при едно просто решение, но ти знаеш нали си специалиста/който не бих пуснал в къщи/. Топлотехниката никак не мие далечна.
onitbg - напреднал
Ahmakov написа:
Колега, onitbg. То бива мързел, бива, ама да чакаш и рекламата да ти направим - няма да стане :devil:. :lol: Нищо лично...
Напротив, много лично си е - тук става въпрос за мнение, не за реклама - но явно увлечен в "експертните" си мнения не правиш тази разлика между понятията..... а за познанията ти в областта говори и факта че не си взел отношение по конкретен технически въпрос, за което, честно казано мислех че и ти ще се включиш. Може би като разбереш за какво става въпрос, ще погледнеш малко по различно :) ...нищо лично :yawinkle:
Ahmakov - специалист
vankovarnata написа:
...и не прави някой грешки с даване на инфо във съседна тема. Както писах нямам претнция за знаещ, но посочих нещо за решение...
Когато някой кара ес класа и иска съвет, ти го пращаш в обора да си избере от магаретата или в най добрия случай от катърите...айде нема нужда да се абиш толкоз.
А тази мощност ти е малка и за тези "орязани 120м2" до 62м2.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "температура - вътрешно тяло?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: