Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
LazarGanev - "Велик майстор"
fox_vt, Предполагам, че така го правиш, но не е правилно. Много хора ползват оксижен без да имат документ за правоспособност, но на мене ми се налага всяка година да си подновявам моя, защото така изисква наредбата и трябва да прилагам копие от актуален документ за озаконяване на всяка нова газова инсталация. Документа ми е издаден от Иван Савов - Професор по заваряване от Минно-геоложкия Университет, сега Ръководител на учебния център на Газтек. Ако отидеш на изпит при него и му запалиш горелката по твоя начин - бъди сигурен, че ще те изгони, защото той през цялото време това повтаря :) .
Mega, обратните клапани не те освобождават от задължението да работиш по правилния начин.
batalski - специалист
И моята е от Газтек.Ползвам оксижен от сутрин до вечер
Mega - специалист
... Така си е, аз имах професор в университета, който казваше, че лазения лъч се дели на RGB, но това е друга тема. Не споря. За мен не е нормално да палиш готова смес, най-много да се опърлиш. Освен това налягането на кислорода е по-голямо. Вероятността да върне към газта ако няма клапани е голяма. По всички видео клипове от чужбина палят първо газта. Явно там са по-прости и нямат стандарти. Човек се учи докато е жив, може ако извадите разумни доводи и да ме убедите в обратното. Аз това съм учил в техникума едно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е нормално да палиш готова смес ли?!? А в двигателя какво палиш? А в камерата на газовия котел? В газовата горелка, за която говориш - какво палиш :) ? Тя е проектирана и изработена така, че сместа се образува в самата горелка, като пропана увлича въздух -там е друго
Mega - специалист
Прегледай малко из нет-а, най-вече клиповете в YouTube. Там са стотици. В нито един не се пуска първо кислорода. Кислорода е много опасен, когато е в чист вид. До сега гледах над 50 видеоклипа от цял свят и винаги палят първо газта, след това се добавя кислорода.

http://www.youtube.com/watch?v=AOYQEg9SXoA

http://www.youtube.com/watch?v=AX4rGAOc ... re=related

... Забележи и дръжките на горелките как са направени на лоста е газта, след това кислорода е на кран за по-лесно.

:partyman:
vasikata - специалист
Здравейте и Честита Нова Година

По правило е първо кислорода но, при нашите оксижени е многократно по-лесно да запалиш газта и после да нагласиш пламъка с кислорода и още газ ако трябва. За по-лесно палене пламъка на газта трябва да е спокоен защото ако фучи кислорода го гаси.

Сравненията с двигател, котлон и котел не са адекватни, гори се газ и въздух и дюзата пуска само едното.
denuchi - специалист
Да ви е честита 2012 г. И за Много Години. Хайде и аз да кажа. Дали е правилно или не, няма значение. Пускам газта паля, и тогава кислорода. После първо кислорода и после газта. Имало е случаи когато първо спирам газта, но тогава по някога се чува едно пукане. Но имало е и случай което както ми дойде по напред.
vankovarnata - специалист
denuchi написа:
Да ви е честита 2012 г. И за Много Години. Хайде и аз да кажа. Дали е правилно или не, няма значение. Пускам газта паля, и тогава кислорода. После първо кислорода и после газта. Имало е случаи когато първо спирам газта, но тогава по някога се чува едно пукане. Но имало е и случай което както ми дойде по напред.
+1 и даже ако има къде да подпреш пламъка и пуснеш/отвориш/ кислорода за настройка/при вятър на открито/ е супер.
fox_vt - майстор
vasikata написа:

Сравненията с двигател, котлон и котел не са адекватни, гори се газ и въздух и дюзата пуска само едното.
Интересно твърдение колега я ми кажи газовия котлон или пърлачката какво горят и какво пуска дюзата че си ударих глаата и ме хвана амнезията.Или намекваш че да запалиш ПРОПАН излизащ от дюза на котлон или пърлачка или даже запалка е по различно от на оксижена,ама че сте забавни :finga:
vasikata - специалист
Може да си удариш главата още един път и пак да помислиш дали в тези уреди някъде подаваш кислород за по-висока температура на горенето.

Тема "Работа с оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: