Е, значи поне малко са се поосвестили, от това само потребителя печели.
dandan74 написа:привет на всички,Дъли са ти добри сметките най точно ще разбереш последния начин.
искам да споделя със всички.отоплявам етаж от 120 кв/м с 3 броя осака CN-12,и вече 3-та година съм на тях.имам и локално парно но преди 3 години когато въглищата станаха 360лв/тон се ядосах и си взех 3 климатика.жилището ми е от 5 стаи,коридор и баня с тоалетна.включвам ги есента и април ги спирам-за сега съм доволен,плащам сетки от по 260-280лв в големите студове/като миналия месец/262лв/,като това е със всичко-лятото без климатици плащам по 60-70 лв.искам да чуя мненията ви -дали са добре сметките,иначе като отопление съм доволен-климатиците ги дават минусови,до -20,вярно при -20 доста им пада КПД-то ,но като не ги спирам съм доволен.
Сматаш колко киловата според топло загубите са нужни за отопление на жилището, и според киловатите смяташ с какво ще е по ефтино.
200 лева за 24 часов комфорт за 120 квадрата къща не са много.Инвертоните климатици и наи марковите не дават повече от 30 процента икономия спрямо обикновения климатик.