• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
За Япония, В Япония вече доста време няма поризводство.Там зависи от много работи.Дай точните модели, на които си се спрял, защото за Япония се правят както базови нисък клас машини, така и върхови, като разликата е огромна.
Aleksandars - специалист
EDI написа:
За Япония, В Япония вече доста време няма поризводство.Там зависи от много работи.Дай точните модели, на които си се спрял, защото за Япония се правят както базови нисък клас машини, така и върхови, като разликата е огромна.
Напълно съгласен... :)
За сега не съм се спрял на модели. Доста съм неопитен в тази област. Ще обиколя няколко магазина, ще прочета по форуми :), ще Ви питам за мнения, ще събера няколко оферти. Така мисля да действам. Иначе видях няколко сайта за внос на такива климатици и цените са доста надолу от нови такива.
EDI - майстор
Имаш късмет с по-горния пост - АЛЕКСАНДАРС е от хората, които са най-наясно с машините за Япония.Можеш да се посъветваш с него.Също така влез в СЕТКОМ, там има много информация и данни за моделите за Япония.
batkotony - специалист
EDI написа:
Абе биват, ама само някои модели от високия клас си работят добре.Има и по-добри машини на малко по-висока цена.Но по принцип ДАЙКИН изостават доста от другите производители напоследък и на сходни цени предлагат доста по-малко.
Благодаря ти!За пореден път се убеждавам,че не е правилно човек да робува на марките... :)
a_stoev - майстор
lux_e_on написа:
a_stoev написа:
Ако сложиш въшното на терасата на спалнята и детската, тръбите ще минават само през спалната. В другите две стаи влизат директно в тялото.
Това с многото вътрешни, до 4 на едно външно се казва мултисплит. Като цена е около или под цената на отделни климатици, но си има някои предимства, поне според мен.

Не се заяждам,но мултисплита си има и минуси-при аварирало външно тяло(не че става често,просто вариянт)гориш и с трите стаи.
А сега някой да каже кадърно монтиран климатик кога се чупи.
Досегашния ми опит със сплитове сочи, че основните причини за отказ са пропуск от гайки, пропуск от фабричен дефект в първата седмица на работата и скапани сензори. Все неща които се отстраняват в рамките на 1 посещение.
Ако се прави редовно профилактика, и не се гледат само филтрите на вътрешните тела, признаците за пропуск ще се забележат навреме.
lux_e_on - специалист
Съгласен съм Стоев,но се случва,а е неприятно.За профилактика-каква е връзката между нея и филтъра на вътрешното тяло?Аз съм на мнение,че тези филтри си ги чисти собственика 2 пъти месечно.Да се проверят при профилактика съм за,просто за всеки случай.Иначе излиза,че като си купиш кафемашина ,а сервизната фирма трябва да идва да ти чисти филтрите или цедката.
vasikata - специалист
И аз съм съгласен със Стоев, но ако се говори само за качествени климатици, и без профилактиката. Ако има пропуск и то много малък фреона е излязал за 2-3 седмици в 95% от случаите. Тогава профилактиката не помага с нищо.
krasimirradev - напреднал
Здравейте,някой може ли да изкаже мнение за този модел http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=871
EDI - майстор
Слабичка машина, базов модел от 2010 г.До 10-11 квадрата може и да топли в зависимост от помещението.27 кг външно тяло, 750 ватов компресор.При +2 градуса му остават 3 кв отоплителна мощност.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моля за мнение за избор на климатик/ци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: