Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2011г. си купих климатик SHARP 9ка, използвах го септември и октомври и се повреди. Заминала някаква платка. Сложиха друга след около 2,5 месеца и сега имам такъв проблем- започва да духа вътре след около 10 минути, като преди това е било след около 2 мин. и след това 10 минути духа топло и 3 мин. почива, без въобще да се влияе от това дали е достигната температурата или не. Техника от поддържащата фирма ми обяснява, че това било от напрежението и не му достигала мощност на компресора, но за мен това не е така. Вярно е, че до края на февруари напрежението не беше добро 208 до 217V, но на 13 април седях 1 час с уред в контакта/професионален/ и напрежението беше 228-230V и климатика все така си работеше. Въпросът е какъв е дефекта и може ли да се оправи?
EDI - майстор
Първо кажи модела на ШАРП-а и в колко кубика работи.Машината ти е гаранционна, настоявай да си оправят проблема или да ти сменят машината.А на оня, който ти е говорил тези глупости му кажи много здраве.Моя ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ тази зима си работеше на 197 волта при пиковите натоварвяния и хич не му дремеше.
vasikata - специалист
На мен ми прилича на малко фреон, ама от разтояние не става. Каква температура изкарва когато духа? Еди ти е казал: -Машината ти е гаранционна, настоявай да си оправят проблема .............
velsi - Почетен майстор
Аз си мисля за кофти датчик за вътрешна температура.
модела на SHARPA e AY-XP9HR. Помещението е 4х2,5х2,70. В момента обаче е по-топло и вратата стои отворена.
EDI - майстор
Определено сервиза трябва да се оправят с проблема, не е в напрежението на мрежата.
Благодаря ви за отговорите. По принцип те ми трябваха освен за мен да съм наясно, но и за да мога да поспоря със техника, че той едва ли не изкарва, че климатика е наред и само това напрежение му е лошото :)

Тема "Проблем с климатик SHARP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: