• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
stelaartoa - специалист
Натали - това по тактиката " ами аз съм чувала от едни приятели,а те са чували от други приятели,които пък...." не е много разумен начин да получиш вярна информация за каквото и да е.
Това с климатиците под -5 гр е ,меко казано,идиотщина. Автомобилът има двигател със сходно устройство и принцип на работа като компресора на климатика. Интересно,не си ли се замисляла как си палим колите на -10 или -20 гр и дали се прецакват? Да,има известен момент в лошото смазване за няколко сек,докато се разбие маслото и толкова...
Ако това толкова много те притеснява,добре е да знаеш,че повечето добри климатици имат подгряване на компресора,осигурено с намотките на ротора му. При някои марки пък става с външен нагревател,навит около картера на компресора. Дори и Мидея имат такива модели.

А по въпроса за избора на климатик до 1000 лв :
-Хитачи 35 FH6
- Панасоник YE 12 MKX
- GREE 12 KF ,но го няма по складовете
profy - специалист
Nataly,
спираш климатика за София някъде около 10-ти ноември -
горе-долу с пускането на парното за детските градини,
и минавате на газово отопление до към средата на март.
След това пак само на климатик.
Няма да ползвате климатика при външни температури под -5 оС, за да има реална икономия.
Може и през зимни дни да се минава на климатик, ако температурата позволява.
Под -5 оС коефициентът СОР на климатика пада много, и е по-изгодно да се отоплявате директно на ток,
а очевидно на газ е по-евтино от ток, следователно само на газ.
Няма никаква опасност за работата на климатика от няколко включвания и спирания на година,
но ежедневно няколкократно пускане-спиране претоварва компресора и води до преразход на ел.енергия.
VLADO66 написа:
...по-добре да се вземе нещо по-немарково напр.GREE и в най-големия студ да се пуска газта.
Отлична идея.
Модел GREE GWH12KF с цена 800 лв. е с компресор DAIKIN, СОР е 3,61, но до -5 оС с тази цена бива.
Забравих, че двете компании се кооперираха преди 2-3 години, а още съм под впечатлението,
че такива слагахме само на апартхотели за продан на чужденци.
NatalyTake - специалист
stelaartoa, благодаря. Защо да е идиотско моето питане?! Ако не бях толкова подробна, направо щях да си задам въпроса, просто имах пояснителен момент във въпросителното си изречение и бях откровена, че питам, защото не са ми ясни нещата и защо не са ми ясни, а желая да си ги изясня. Все пак благодаря за съвета.
stelaartoa - специалист
Не е идиотско твоето питане,а мнението на познатите ти хора,че ако климатика се пуска на -5 гр се прецаквал :)

Профи - в една друга темичка показах как КОП на средна машинка е 2 до 2,5 ПРИ -15 ГР !!!. И не разбирам защо продължаваш явно да заблуждаваш питащите как под -5 на ток било по-изгодно да се отопляваш !
Отговора е един - газов....
Последна промяна от stelaartoa на пет авг 10, 2012 4:46 pm, променено общо 1 път.
NatalyTake - специалист
Благодаря ви Владо66 и Профи. Това, което разбрах ме устройва. Желая ви лека вечер. Ще се похваля, като си взема уреда.
profy - специалист
stelaartoa написа:
Профи...И не разбирам защо продължаваш явно да заблуждаваш питащите как под -5 на ток било по-изгодно да се отопляваш !...
Извинявай, това че си термодинамически неграмотник го доказах в другата тема,
но тук показвам, че или си перманентно пиян или си невменяем -
никога и никъде не съм твърдял подобно на горецитираното нещо.

Освен констатираната простащина ми беше интересно да видя,
как вкупом заблуждавате жените, не само тях, наивни и технически неграмотни посетители на този форум,
и след това бързате да им монтирате климатичето...
Щях да падна от смях при тайните обсъждания как да преметнете клиенти със смяна на фреоните,
сиреч констатираният мошенически стил си е отдавна у вас, още към забраната на фреон 22 преди 4-5 години.

С най-голямо уважение към няколко други личности от този форум на много високо ниво.
stelaartoa - специалист
profy написа:
Nataly,

Няма да ползвате климатика при външни температури под -5 оС, за да има реална икономия.

Под -5 оС коефициентът СОР на климатика пада много, и е по-изгодно да се отоплявате директно на ток

.
Извинявам се,но това цитираното Вие,Професионалиста ! ли сте написал ??? Аз ли не мога да чета или само ми се привижда какво е написано ясно ???
По термодинамика,както и по останалите дисциплини съм си шампион. Това с диаграмката по-горе показва пълно безхаберие и липса на какъвто и да е практически опит за работа с 410 :)
А пък това последното със замяната на фреоните направо ме издуха зад тъчлинията. Явно и паметта ти изневерява вече,щом ме намесваш в нещо,от което и хабер нямам...
А и освен това не пия изобщо,дори и бира...
П.П - фреон 22 не е забранен от 4-5 г,а от две ! През 2010 влезе забраната.
tysonlkr - специалист
Никъде не видях мнение за климатици FINLUX, нито добри нито лоши. Днес един продавач се опитваше да ме убеди че са много добри като за цената си. FINLUX FSW-12A410DCW за 969лв с монтажа. Бюджета ми е 1000 лв и ми трябва климатик за около 27 кв.м (12-ка). Климатика ще се използва основно за охлаждане и за отопление през преходните периоди. Няма да е основно отопление. Аз се бях ориентирал към някакъв Panasonic 12-ка.
Дайте мнения за тази марка FINLUX, струва ли си като климатици.
Приемам и други предложения, бюджета е 1000 лв с монтажа.
stelaartoa - специалист
И защо прескочи световна марка като Панасоник ? За сметка на бутиковата " финландска " марка ли?
За да спестиш 30 лв такъв автогол се опитваш да си вкараш,че ти е бедна фантазията...
Вземай това:
http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... -1083.html
и забрави "финландското",защото там и не знаят за това чудо...
Chefo77 - майстор
FINLUX отдаааавна нямат нищо общо с Финландия. Навремето правеха изключително качествена черна техника, но тези нямат нищо общо с тях :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Моля за мнение за избор на климатик/ци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: