Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте,

щя помоля за съвет. Имам мазе с площ 6-7 кв, м. Но вътре става конденз и се стича по стените, по врата. Мазето няма прозорче и няма от къде да циркулира. Пробих дупки на вратата (метална) отгоре и отдолу, помага, но ще оставят ситни капки. Това което си мисля да направя е да взема един вентилатор, да пробия една дупка в стената, да го сложа и да изкарва въздуха към общото помещение, което има на 4-5 метра прозорче. В общото помещение няма и следа от влага. Така идеята мие е този вентилатор да го сложа на един таймер, които да се включва 1-2 пъти дневно за 5-10 мин., колкото да изкара въздуха и да направи някаква циркулация на въздуха. Взел съм вентилатор: 125S модел, въпроса ми е на каква височина ще бъде най-добре да го поставя? Горе? Средата? Долу? Четох няколко материали в Интернет относно конденза, но там повечето завишете от къде си сложим източника на топлина.

Благодаря!

П.П. Тук прочетох: Решение -мухъл в затворено подстълбищно помещение, но идеята ми е да имам само една дупка в стената, а тези на врата ще си останат. А ще го мина и с вар, вече за втори път го срещам като препоръка.

Прикачен файл

IMG_1048.JPG

Прикачен файл

IMG_1047.JPG
profy - специалист
В цитираната тема не става дума за "минаване с вар", сиреч напръскване или варосване.
А за поставяне на негасена вар на парчета - по-дребни, в някакъв съд.
Негасена вар се продава почти във всеки строителен хипермаркет.
Негасената вар се свързва химически бавно с водните пари,
образувайки суха гасена вар (безводен калциев хидроксид, киреч, пушонка).
Периодично - веднъж на седмица, е необходимо разтръскване на съда,
за да падне повърхностният слой гасена вар от парчетата на дъното на съда.
Така се открива повърхността на калциевия окис (оксид) и реакцията продължава.
Една кофа от няколко кг негасена вар стига поне за година за по-голяма площ.
Няма нужда от никакви вентилатори и дупки по стени и врати.
А гасената вар се използва по предназначение, лично аз - за овошките.

Тема "Съвет относно конденз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: