Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kuuuuuul - майстор
Активното управление имам в предвид,а и под направи си сам нямам в предвид такива професионални изпълнения като на Денучи,а най обикновено добавяне на ТО към външно тяло.За това разбира се също са необходими известни познания и помощ от тези които са на ясно с материята, като тебе. :prayer: :partyman:
Чаро - Акълия
Компресора е последното нещо в една китайска ТП, което ще сдаде багажа!
Компресорите вложени и в котайските машини са от няколко извсетни и всепризнати марки. Същите се влагат и в марковите машини,като изключим разнита изгъзици от по хх 000 Евро.

Слабите места обиконвено са топлообменниците. Нагледал съм се на много креативни решения :lol:
След това някой друг датчик налягане.
Общо взето и при китайските има марки и 'марки'.

Снимка на 8-9 годишна китайка, най-елементарната, простовата и непрофесионално сглобена машина, която съм виждал. Все още работи...

Прикачен файл

IMAG1511.jpg
майната - напреднал
Чаро написа:
Компресора е последното нещо в една китайска ТП, което ще сдаде багажа!
Компресорите вложени и в котайските машини са от няколко извсетни и всепризнати марки. Същите се влагат и в марковите машини,като изключим разнита изгъзици от по хх 000 Евро.

Слабите места обиконвено са топлообменниците. Нагледал съм се на много креативни решения :lol:
След това някой друг датчик налягане.
Общо взето и при китайските има марки и 'марки'.

Снимка на 8-9 годишна китайка, най-елементарната, простовата и непрофесионално сглобена машина, която съм виждал. Все още работи...
Благодаря ,колега
Това имах предвид,на мнения като няма такава ,не става ,не може сме се нагледали вече.
Бихте ли споделили все пак някои добри примери и марки -без кавички ако това не пречи на бизнеса разбира се.
Благодаря предварително
майната - напреднал
Толкова за наивната идея за взаимопомощ във форум уж с тази цел
Виж ако искаш да купиш нещо такова - поне 10 оферти на ден ще получиш.
Нищо ново под слънцето.
kuuuuuul - майстор
Слагай главата в торбата,пък каквото стане.Тук едва ли има някой с голям опит с китайски ТП за да ти даде меродавен съвет. :partyman:
Чаро - Акълия
И да има и да няма, не зная какъв отговор иска човека!?
Разгледай нета, поговори с вносителите, ако има възможност разгледай вътре какви компоненти има(сподели тук, може да коментираме)... за гаранция не говорим, всяка машина ще я изкара.
Аз лично също ползвам китайка 5-та зима. Никакви проблеми не ми е създавала. Тая есен инспектирах всичко- няма грижи. Монтирал съм известен брой китайки никой не се е обадил с лошо до сега :-D .
magi208 - специалист
Много тънки тръби, нискокачествени датчици , странни алгоритми за обезскрежаване ..
Към това можеш да прибавиш имитации на известни марки компресори /Копеланд ама китайски :)/
Водни помпи полухернетичен тип и всичкото това на дъжда директно в обема на външния вентилатор.

Разбира се перфектен дизайн . светлинки и манометри.

Странно и некоректно засечени параметри./Дайкин инвертор мини чилър има КОП 3,7 но китйците са по-велики и техния конвенционален чилър е с КОП 5./

Общо взето ако си го направиш сам би било по-добре.

Общоразпространена илюзия е че китайското е евтино - то просто толкова си струва.
VLADO66 - майстор
Нямам опит с тази техника,но китайците произвеждат по зададена себестойност-искаш качество,моля,ето ти качество.Искаш климатик за 200лв.-воала.Ама ние искаме за шибаме дяволо във въздуха,еми не става.
ironman - помощник
idunno написа:
Ако под читава разбираш-изкарала 10 години, даже не съм и виждал.Принципно, хората си купуват агрегати от по- реномирани марки, защото се сещат,че евтиното излиза скъпо.
Кои марки предлагат качествени чилъри въздух-вода и от къде мога да си купя? То е ясно, че някой ще трябва да ми обясни подробно за тези системи, тъй като не съм много наясно, но да знам като марка поне кои са хубавите.
idunno - специалист
Мицубиши, LG, Thermocold на прима виста се сещам за тези, не че няма и други, като Кериър и Трейн, но основното за България, е че зад реномираното име на марката стои българският представител и тогава и Мерцедес става кофти марка. :)

Тема "Чилър - термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: