• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tisho - специалист
Колеги дайте съвет за един климатик значи за този става въпрос http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=211 та питането ми е дали има или е вероятно да излезе след време някакъв проблем свързан с поставянето на трансформатор или каквото там се поставя за преобразуване на напрежението от 100 на 220 волта.Защото климатика е нов и ме притеснява че ще се побългарява а паричките му не са никак малко.От фирмата ми обясниха че е правен за Япония и за това е на 100 волта.Ще съм много благодарен,ако някой ми отговори.
EDI - майстор
LD е плазмения модел на ФУДЖИЦУ и е на 220 волта, защото е модела за Европа, не ги слушай и не си купувай от ТЕРМОКЛИМА, тази машина се продава почти навсякъде.Машината е перфектна, купи си я без да мислиш.КОП-а е 4,26, а не 4, както те го пишат.И по принцип данните, които дават за машините почти не са верни.
Tisho - специалист
Благодаря за отговора ама само че става въпрос за Стара Загора модела го намерих на тази страница и за това го свалих от там, а жената от магазина ми каза че е на 100 волта същият модел и му слагали трансформатор а проблем е че в Стара Загора на малко места могата да се намерят климатици Футджицо и се чудя дали да го вземам след като го побългарят
Tisho - специалист
И между другото само да попитам как се изчислява този КОП
ми ти сигурен ли си за модела на климатика
EDI - майстор
Тогава тези от магазина изобщо не са в час.LD е 220 волтов модел.Потърси си друг магазин или магазин в друг град.КОП-а се изчислява ,като разделиш номиналната отдадена мощност на номиналната консумирана мощност.Тези данни ги има по таблиците за всеки модел.
Tisho - специалист
Значи грешката е била моя преди малко се обадих в магазина и от там ми казха че модела е бил AS25S произведени в Китай за японският пазар така че пак опирам до 100-те волта дали са проблем
EDI - майстор
Е това е нещо друго - това е най-вероятно същия LD, само че за Япония.Не е проблем преминаването от 100 на 220 волта, но все пак най-добре си купи модел на Европазара - споменатия LD.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик на 100 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: