• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
fire73 - специалист
Медните тръби по които се движи фреона, трябва ли да са отделно изолирани една от друга или не? ... при мен ги поставиха заедно в обще изолационна тръба, но после едни колеги ми казват, че трябвало да са отделно изолирани преди да се поставят в тази тръба .... гледам инструкциите за монтажа в книжката, но не виждам такова нещо!!?
EDI - майстор
Отделно се изолират, но практически почти няма значение за работата на машината.Мисля, че само при някои машини на МИЦУБИШИ даваха изолиране на двете тръби заедно.
fire73 - специалист
а за Фуджитсу как стоят нещата?
tinalex - специалист
Ще загубиш малко КПД,но едва ли ще има особено значение.Все пак нищо не пречи да са отделно.
Trifun - специалист
Аз наблюдавах много внимателно като монтираха моя - двете тръби бяха със самостоятелна изолация, а след това - лента, която обвиваше двете тръби, кабела между външното и вътрешното тяло, заедно с дренажната шлауха. Мисля, че това е правилният начин за монтаж.
fire73 - специалист
абе на мен ги напъхаха двете тръби заедно в изолационната тръба! ... и сега се чудя дали да ги викам да го преправят но първо искам да съм сигурен че трябва да са изолирани отделно - и тогава ще ги търся ... дайте ми компетентно мнение - ТРЯБВА ЛИ ДА СА ОТДЕЛНО ИЗОЛИРАНИ ТРЪБИТЕ и фатално ли е ако не са а са в обща изолбационна обвивка?
emergency_bg - специалист
във форума на сетком има една такава тема, ако не се лъжа накрая стана ясно, че не е задължително да са изолирани отделно.
дали трябва да са отделно или заедно изолирани медните тръби би следвало да пише в указанията за монтажа. тези пък указания би следвало да са направени за точно определеня модел климатик, за да може той да работи нормално. т.е. трябва да се види за твоя конкретен климатик как е и да се изолира по указания начин. всичко друго, според мен, е преразказ с елементи на разсъждения.
fire73 - специалист
искам да споделя горчивия си опит от покупката на климатика: значи купих го от Хипермаркет "Зора" ... днес обаче реших първо да звънна на фирма Пингвин, която е официален вносител на Fujitsu ... на гаранционната карта пише че гаранцията важи само ако е монтиран от Пингвин или оторизирани от тях фирми!!! Така де, но днес те ми казаха, че фирмата която са ми пратили от Зора НЕ Е ОТОРИЗИРАНА ... т.е. гаранцията ми не важи :x ... един съвет от мен: БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ЗОРА - много са некоретни ... цял ден звъня на този на онзи ... и утре подавам оплакване в Комисията за защита на потребителя - ако трябва ще ги и съдя!
emergency_bg - специалист
а на теб завериха ли ти гаранционна карта от Зора и каква е тяхната теза по въпроса? Да не би да са решили да предоставят гаранционен ремонт, независим от този на Пингвин :? Мисля си за един тест след няколко дни да им се обадиш, че климатика нещо не топли...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно монтирането!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: