Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Найко - напреднал
Ми търся някакъв вариянт за отопление на дневната през преходните сезони, когато вече е достатъчно топло ,за да не ми се занимава с парното и достатъчно хладно ,да хвана хрема , ако заспя пред телевизора. . Става въпрос за помещение от 55м3 , изложение изток -север , с PVC дограма , това лято ще бъде направена термоизолация 8см стиропор . Температурата в помещението без отопление през месеците април - май и септември - октомври е около 17 -19 градуса . Именно през тези месеци възнамерявам да използвам климатика за постигане на температура от 21-22грсдуса , т.е. ще работи при външни температури <12 градуса. При работещо парно в помещението поддържам 22гр. с 7.5 кв конвектор , работещ десетина минути на час . Това е информацията , четох много в главата ми са само разни марки , деветки и дванайсетки , инвертори и конвенционални изпуснах фреона и имам нужда от помощ . :partyman:
lyubohar - майстор
Според мен+2-3 гр.ще ги постигнете с изолацията.
Поне при мен така стана.Сумите ми за парно намаляха почти двойно.
Найко - напреднал
Бюджета - твърде беден съм , за да купувам евтино , но в моя случай климатика се явява допълващо отопление . Същата работа ще ми свърши една духалка от 20 лв , но теоретично може да изгори 24 ч* 2 кв=48 квкв/ч на денонощие * 100 дни за година =480кв/ч * 0.20 лв= 96 лв . При какъвто и да е климатик разходите ще са по-малки , пък и може да се използва за охлаждане . Така че не страдам от снобарство бих се задоволил с всичко , което може да направи вкъщи 22гр при +10 отвън . Относно изложението - северната стена не знае що е слънце , а източната до 11 :30 и сянка . След изолацията нещата лятото няма да се променят кой знае колко - от север загубите ще намалеят , а от изток ще взимам от слънцето по- малко. Дайте някакъв акъл , щото някой търговец ще ме кльопне
ZMeyGorianin - майстор
48 квкв/ч на денонощие * 100 дни за година =480кв/ч
Лееко си се объркАл с една нула!
VLADO66 - майстор
Не необходим някакъв върхов модел,по-добре по-дълга гаранция,например една 12-ка от този http://gree-bulgaria.com/residential-ai ... bg/change/
Найко - напреднал
Така и направих , само взех два - Дайкин девятка COP4,2 някакъв нисък клас 850 лв без монтаж за апартамента и една Мидейка 12 COP 3,8 за въпросното помщение в къщата с безплатен монтаж
dundurma - специалист
Найко написа:
Така и направих , само взех два - Дайкин девятка COP4,2 някакъв нисък клас 850 лв без монтаж за апартамента и една Мидейка 12 COP 3,8 за въпросното помщение в къщата с безплатен монтаж
ЗНАЧИ,просто фърли едни кинти на боклука-значи си БАРОВЕЦ....по-добре нищо да не бе купувал
Найко - напреднал
Това последното много ме радва :-D . Що пък да съм баровец ? Ако ми се ядат пуканки и си купя ,това прави ли ме баровец , или си ""фърлям кинтите на боклука ""? .Може би щях да съм модерен , ако се оставя без пуканки ? Я кажи с какво се прецаках
VLADO66 - майстор
Дундурмата е фен ва японските клими втора употреба,които действително са с доста добри показатели и на разумна цена.Неприятното е че купуваш котка в чувал-не се знае колко и как е експлоатиран климатика.Мидеите бяха чук когато се произвеждаха от GREE. :wink:

Тема "Климатик за преходните сезони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: