Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
wernis - специалист
Интересува ме как ще се обслужва климатика ако е ограден с гипскартон до нивото на червената стрелка. Мисля че производителя предвижда точно до това ниво да се вкопае или пък скрие в гипскартон . Ще може ли да се сваля предния капак ако се наложи?
Климатика е Panasonic , но точният модел не го помня...

Прикачен файл

Klimatik.jpg
Klimatik.jpg (106.92 KиБ) Видяна 3877 пъти
Нещо не разбирам, искаш да слагаш гипсокартон на тавана или на стената? Защото така е добре, както е на снимката.
W123 - специалист
Аз пък неможах да разбера ако идеята ти е да слагаш картон,защо не откачиш климатика,слагаш картона,закрепяш планката и го закачаш отново.
velsi - Почетен майстор
Явно човека иска да си прави предстенна обшивка с гипскартон и не иска да мести климатика. А може и да не е възможно, просто тръбите да са къси. За самия климатик няма никакъв проблем според мене, а предния капак се сваля отпред, не отстрани. Ако смяташ, че ще ти харесва визуално, прави го, няма основание за притеснения.
W123 - специалист
Бе и аз си помислих че му се върти такава идея в главата.Като гледам на снимката тръбите са му поне половин метър а и не е гипсирал дупката през които минават така че няма да има проблем да го разкачи,не говоря за демонтаж а временно да го разкачи от планката.
velsi - Почетен майстор
Той си решава. Въпроса беше дали този начин на монтаж е проблемен за климатика. Отговора е "не", няма никакъв проблем.
wernis - специалист
Не съм се изразил точно явно , за което се извинявам....
Идеята ми е да скрия тази лайсна с тръбите и затова питах ако остане климатика до нивото на червената стрелка в гипскартона ще може ли да се отваря предния капак ? Незнам как се почистват филтрите и изобщо нужно ли е да се отваря този капак.
Благодаря на всички.

Прикачен файл

KlimatikІ02.jpg
KlimatikІ02.jpg (93.09 KиБ) Видяна 3785 пъти
W123 - специалист
Ооооп,сакън...недей да криеш трабите.Ако недай си боже де наложи сваляне на вътрешното тяло заради дефект например означава че ще си разкъртиш картона.За да се свали се вади барабар с тръбите.
nebelservice - напреднал
Какво му пречи да го разкърти и пак да си го направи. Един картон е все пак. Щом човека се навива на един съвършено безмислен и ненужен труд ( и материали) защо да не повтори някога ;-)

Тема "Как ще се обслужва климатика ако е ограден с гипскартон ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: