• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте,
Интересувам се има ли причини поради които стенен тип климатик да не може да бъде монтиран на 30см от пода под прозорец, като външното тяло е на гърба от външната страна (според техническите изисквания по-надолу от вътрешното).
Визуалните и естетични причини са ми ясни.
Интересуват ме техическите пречки, (ако има такива) поради които не може да бъде направен монтажа.
Искам да си спестя тръбите отвън и от вътре, а и това е удачно място за помещението ми.
Има и подов тип климатици на Mitshubishi, но цената им е твърде висока и не си струва за мойте нужди (няма изплащане този уред).
Благодаря за всички компетентни отговори.
W123 - специалист
Няма пречки да го сложиш там,даже зимата ще си на далавера понеже топлия въздух ще започва да се издига от пода,че даже може и да ти духа в краката ако си сложиш едно столче пред него.
Недостатък е че ако ти протече прозореца ще го намокри и мое нещо да сдаде багажа.Другото е че ще събира всичкия прах и мръсотия която се влачи по пода.И на последно че ще го подритваш малко ама ще свикнеш.
nebelservice - напреднал
Техническите пречки са че климатика няма да може да се ползва на охлаждане през лятото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nebelservice написа:
Техническите пречки са че климатика няма да може да се ползва на охлаждане през лятото.
Ама хич ли?
nebelservice - напреднал
само малко,ако се плаща на фирма има няма 180 лева, ако сам си го направиш, едва ли друг ще може да ти попречи :-)

всъщност климатика за украса ли е ?, или там където има място ?
nebelservice написа:
само малко,ако се плаща на фирма има няма 180 лева, ако сам си го направиш, едва ли друг ще може да ти попречи :-)

всъщност климатика за украса ли е ?, или там където има място ?
Нещо не можах да те разбера?
Става въпрос за вътрешното тяло да се монтира под прозореца.
Имено защото не искам климатика да ми е за украса, мястото под прозореца ми се струва най-удачно, защото ще мога да си подържам външното тяло. Ако го сложа горе и оставя външното тяло под прозореца, за да мога да го измивам и ако има проблем по-лесно да се свали от там, то тогава става дълаг път на тръбите и през зимата ми се губи от топлината. И не виждам защо ще има проблем за изтудяването като си го пусна на изсушаване, това че няма да е студен тавана не ме касае много, на нивото на човешки ръст мисля че няма да има проблем за изтудяване или греша...
Мястото ми е такова че няма как да го монтирам над прозореца, висок е, а и искам да мога да си обслужвам външното тяло, а не да забравя за него.
Все още много се чудя къде да го сложа и къде е по-подходящо??? Ще ми го монтират от фирма естествено, казаха че няма технически причини да не се монтира на 30см от земята под прозореца.
А и друго нещо,ако го сложа горе, стената която ще се пробива е бетон и не е за предпочитане, доколкото знам...
nebelservice - напреднал
Правилното място за монтаж на вътрешното тяло на стенен тип климатик е на не по-ниско то 230 см от пода.
Ако в случая с твоя прозорец е изпълнено - няма технически проблеми.

Изображение
Сложих си климатика под процореца, супер доволен съм, добре изглежда... и добре работи, за сега.

Прикачен файл

IMG_2745.jpg
IMG_2745.jpg (150.55 KиБ) Видяна 7669 пъти
....забравих да добавя, че температурата при режим охлаждане на пода и на височина 1,80м е еднаква до десети от градуса.
nebelservice - напреднал
Супер !
Дръж ни в течение и като сложиш мебелите как ще е.
  • 1
  • 2

Тема "Стенен тип климатик монтиран под прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: