• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ktamen - специалист
Смесването със студен е възможно най-лошата идея. Ти въздух ли искаш да разнасяш или топлина :?:
rosenmvr - специалист
Това е принципна схема на отопление с центробежен вентилатор:
Прикачен файл:
shema-otoplenie-s-kamina.jpg
shema-otoplenie-s-kamina.jpg (31.51 KиБ) Видяна 1894 пъти
тук охлаждат въздуха.

Прикачен файл

sh_mix.jpg
sh_mix.jpg (36.1 KиБ) Видяна 1892 пъти

Прикачен файл

airHeating.png
ktamen - специалист
На картинката охлаждат помещението с печката :!: охлаждането на въздуха в кюнците е страничен ефект, при това отрицателен ефект. Има милион фирми, които се занимават с отопление и вентилация, и всяка се стреми да е с нещо оригинална, някои успяват, ама.........ако утре си обръснеш лявата част от темето и дясната част от брадата и те ще бъдеш оригинален.......... Аз не съм квалифициран потребител, дето се впечатлява от разни шарени картинки от комерсиални сайтове, предпочитам да се ограмотявам от грамотно написани учебници.
Сложи вентилатора пред камината, да бачка със студен въздух. И да е удобен за смяна с читав вентилатор от Вторични. Може да ти се струва много драстична и скъпа промяна, ама всъщност е най-лесната и евтина.
ПП Не е много по темата, ама да се похваля. Днес си пробвам "климатика" за първи път, моя измишльотина си е. Има "КПД" около 1000%. Има още много за доизкусуряване, ама......
Да знаеш някоя фирма с шарени картинки, дето да предлага подобно нещо?
rosenmvr - специалист
Много интересна статия
Според написаното ако завиша оборотите , ще постигна желания ефект.
540 куб /1200 об= 0,45
0,45*2000 об = 900 куб - повече от достатъчно а и шумът няма да е много по голям, въпроса е как да го постигна без честотен регулатор.
Колко вата мотор трябва да взема на 2700 об за да постигна желаните 2000 с плъзгането и още малко на долу с нещо такова ,или ,може би , което си е чист фазов регулатор?
ktamen - специалист
А мислил ли си да сложиш по-дебели кюнци?
rosenmvr - специалист
Мисля да имам нещо такова като разпределение , главната тръба е ф-160 а останалите ф-125 , само за хола не знам дали да го реализирам така.
Прикачен файл:
Vila variant 4.jpg
Vila variant 4.jpg (108.74 KиБ) Видяна 1845 пъти
ktamen - специалист
Направи главната 200мм, а тънките по 160мм. И да са максимално къси. Ясно, че е най-добре да стигат до прозореца, но това им убива дебита. Да влизат 20см в стаята и толкова. Към хола тръба, не ти трябва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Може би си писал,, не помня, извеждаш ли въздух от стаите?
rosenmvr - специалист
n_a написа:
Да разбира се има решетки на вратите .
rosenmvr - специалист
n_a написа:

Има решетки на вратите.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Повишаване дебит и налягане на вентилатор за топъл въздух." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: