Няма еднозначен отговор.Въпроса са качествена машина не стои само на плоскостта на спестените от сметката пари.Зависи и от предназначението на машината - за дома, за магазина, за офиса...За магазин или за офис не ти трябва чак толкова голям комфорт - машината може да е малко по-шумна, да духа повечко, да има по-големи температурни разлики.Но за дома е друго - за спалня ти трябва нисък шум, потока от въздуха да не се усеща, равномерна температура с малка температурна разлика, за детска - също равномерна температура, неусетен въздушен поток, плазмен филтър, който пречиства и дезинфекцира въздуха/особено сега при грипни епидемии/.За дома ти трябва висока мощност при -15, -20 градуса, за да ти е топло и удобно.тези неща може да ти ги даде само една качествена машина, а те са си скъпи.Просто за всяко помещение и всяка цел трябва да се избере подходящата машина.Според мен за дома компромис не следва да се прави, докато за другите видове помещения е допустим в определени граници.Освен това една качествена машина има поне 2 пъти по-дълъг живот.
1-насочил съм се към дайкин или митсубиши,но приемам и други марки
2-отказах се от инвертори,а ако не съм прав-защо
3-хола е около 60куб.м,но има отворена врата към тераса около 7куб.м и коридор 10куб.м
4-останалите стаи около 50куб.м
5-разните там екстри като филтри за ала-бала и свеж въздух имат ли ефект или са само реклама
дай най-доброто от себе си

........и най-важното-БЮДЖЕТ около 1500лв. за бройка