• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
hladnia - специалист
filmatoplo написа:
Мобилен климатик - да ама не .
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=260 :?
RES
filmatoplo написа:
Мобилен климатик - да ама не ...............
Въпреки многото недостатъци на всеки мобилен климатик (може би по-правилно е да кажем преносим климатик), има и доста хубави качества в определени ситуации. За това е хубаво да се запознае човек, какво да очаква и как да избере мобилен климатик. Ето малко полезна информация за видовете мобилни климатици и какво трябва да знаем преди на направим покупка.
fox_vt - майстор
Има и мобилни климатици със лед няма да дупчиш нищо но трябва да имаш доста лед в наличност и машината която ще го произвежда да не е в същата стая :lol:
vasikata - специалист
Това е моето мнение за такъв климатик:
Най-лошото в тази машина е че ползва вече охладения въздух от стаята да си охлади кондензатора и го изхвърля навън. като поработи малко в стаята се създава подналягане и с първото отваряне на врата или прозорец влиза топлия въздух и така ефекта му е поразително малък. Преди време имаше мобилни климатици на които им се изкарва само кондензатора с вентилатора през леко отворен прозорец, които според мен бяха по-добро решение. От новите не бих ползвал вкъши даже и да ми го подарят, освен ако не си плащам тока.
От евтините решения прозоръчния модел е по-добър вариант.
sdeath - специалист
Ако искаш да си мобилен по-добре една духалка си вземи :). Лично имам опит с такива климатици и мога да те посъветвам да не си взимаш такъв.
piron45 - майстор
По добре да си вземеш за 20лв един мобилен вентилатор , ще ти свърши по добра работа.
kuuuuuul - майстор
В офиса сме с такъв и ако охлаждаше колкото бръмчеше щеше да е супер :-D добре че стаята е северна.
failure - специалист
Имам мобилен климатик Аляска - 12 BTU и искам да го превърна в термопомпен бойлер - самия бойлер още не е купен. Моля ако има навити, да обсъдим оферти на лични - става въпрос за района на София.
  • 1
  • 2

Тема "Мобилен климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: