ще се намалят малко съпротивите по тръбите. от към изхвърлянето.
- 1
- 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi
- специалист
19 мнения в "Въпрос за аспирация ... Давайте съвети..."
svetliopi44
- Чирак...
svetliopi44
- Чирак...
zmeios
- специалист
Това с пресния въздух не е лоша идея - да се напомпва вътре при нужда. Общата стена с входа си е направо предимство! Входовете на блоковете са, грубо казано, един голям комин, с чист и приятен (а лятото и прохладен) въздух. Естествено ако не влизат вътре наркомани да пикаят де, но то това друга тема.
Впрочем живях няколко години в апартамент от едно строителство, дето май е било луксозно - за "наши" другари разбойници само - през 50-те години. Имаше решетки и въздуховод между кухненските боксове и коридора. И не беше хич лошо решение! И да преваря следващият въпрос - НЕ не смърдеше от кухните на хората навън - явно някак бяха решили въпроса с разликата в наляганията, оттам и посоката на въздуха. Излишно е да коментираме вентилатори през 50-те -- всичко ставаше без ток (ама признавам, коридорите във входа имаха малко особена форма)
П.С. Имам лично 'връзка' въздушна между хола (в частност една аудиовидео стена с вградено PC вътре) и главната си баня. Изпълних я на око, а драми нямам никакви - нито шум, нито влага прониква. Има вентилатор (нискооборотен и безшумен) който постоянно дърпа от хола.
П.С. Абе светльопич ти верно ли си учил вентилация и се затрудняваш с колената на въздуховодите на кухненски аспиратор? ;)
Впрочем живях няколко години в апартамент от едно строителство, дето май е било луксозно - за "наши" другари разбойници само - през 50-те години. Имаше решетки и въздуховод между кухненските боксове и коридора. И не беше хич лошо решение! И да преваря следващият въпрос - НЕ не смърдеше от кухните на хората навън - явно някак бяха решили въпроса с разликата в наляганията, оттам и посоката на въздуха. Излишно е да коментираме вентилатори през 50-те -- всичко ставаше без ток (ама признавам, коридорите във входа имаха малко особена форма)
П.С. Имам лично 'връзка' въздушна между хола (в частност една аудиовидео стена с вградено PC вътре) и главната си баня. Изпълних я на око, а драми нямам никакви - нито шум, нито влага прониква. Има вентилатор (нискооборотен и безшумен) който постоянно дърпа от хола.
П.С. Абе светльопич ти верно ли си учил вентилация и се затрудняваш с колената на въздуховодите на кухненски аспиратор? ;)
svetliopi44
- Чирак...
Срам,не срам ....вярно е ...
Че и газово заваряване ,ма горелка не съм пипал изобщо...
Да не разводнявам темата ... Мисля да се вземе на предвид съвета на denuchi и да заложим по-големи тръби ... на тия гъвкавите връзки не съм много фен понеже си мисля че ще има доста натрупвания на мазности по гофрето...

Че и газово заваряване ,ма горелка не съм пипал изобщо...

Да не разводнявам темата ... Мисля да се вземе на предвид съвета на denuchi и да заложим по-големи тръби ... на тия гъвкавите връзки не съм много фен понеже си мисля че ще има доста натрупвания на мазности по гофрето...

denuchi
- специалист
ами действай смело тогава. и преди да затвориш и скриеш всичко пробвай как работи. най яко става с една скумрия на скара, някоя по мазничка. ако издържи на тази гадория значи проблем няма да има. е ако е възможно помисли и дали от някъде неможе да влиза външен въздух.
svetliopi44
- Чирак...
- 1
- 2
Тема "Въпрос за аспирация ... Давайте съвети..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература