• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
ще се намалят малко съпротивите по тръбите. от към изхвърлянето.
svetliopi44 - Чирак...
denuchi ОК ... какъв диаметър да сложим ...
denuchi - специалист
ами вместо 110. нека да стане 130 примерно. другите са вече големички и ще заемат доста място. а дори и да падне малко мощноста 400 -450куб. пак ще вършат работа. а помислил ли е от къде ще може да постъпва пресен въздух в коридира.
svetliopi44 - Чирак...
За пресен въздух не е мислил... :?
Но като знам разположението коридорчето граничи с банята и със стълбищната площадка (където е входната врата)... :?
zmeios - специалист
Това с пресния въздух не е лоша идея - да се напомпва вътре при нужда. Общата стена с входа си е направо предимство! Входовете на блоковете са, грубо казано, един голям комин, с чист и приятен (а лятото и прохладен) въздух. Естествено ако не влизат вътре наркомани да пикаят де, но то това друга тема.

Впрочем живях няколко години в апартамент от едно строителство, дето май е било луксозно - за "наши" другари разбойници само - през 50-те години. Имаше решетки и въздуховод между кухненските боксове и коридора. И не беше хич лошо решение! И да преваря следващият въпрос - НЕ не смърдеше от кухните на хората навън - явно някак бяха решили въпроса с разликата в наляганията, оттам и посоката на въздуха. Излишно е да коментираме вентилатори през 50-те -- всичко ставаше без ток (ама признавам, коридорите във входа имаха малко особена форма)

П.С. Имам лично 'връзка' въздушна между хола (в частност една аудиовидео стена с вградено PC вътре) и главната си баня. Изпълних я на око, а драми нямам никакви - нито шум, нито влага прониква. Има вентилатор (нискооборотен и безшумен) който постоянно дърпа от хола.

П.С. Абе светльопич ти верно ли си учил вентилация и се затрудняваш с колената на въздуховодите на кухненски аспиратор? ;)
svetliopi44 - Чирак...
Срам,не срам ....вярно е ... :ops:
Че и газово заваряване ,ма горелка не съм пипал изобщо... :?
Да не разводнявам темата ... Мисля да се вземе на предвид съвета на denuchi и да заложим по-големи тръби ... на тия гъвкавите връзки не съм много фен понеже си мисля че ще има доста натрупвания на мазности по гофрето... :?
denuchi - специалист
ами действай смело тогава. и преди да затвориш и скриеш всичко пробвай как работи. най яко става с една скумрия на скара, някоя по мазничка. ако издържи на тази гадория значи проблем няма да има. е ако е възможно помисли и дали от някъде неможе да влиза външен въздух.
svetliopi44 - Чирак...
Скумрията е добър тестер ... мисля и един фритюрник с картофи да се прибави пък да видим... :)
Какво ще кажеш за идеята да се вкарва пресен въздух от стълбищната клетка ... :?
denuchi - специалист
по принцип става стига да няма някакви гадни миризми там.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за аспирация ... Давайте съвети..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: