Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
vreden написа:
Колко вода можеш да подаваш и с каква температура?ТРВ ще трябва.
Минимален дебит с минимална температура. Примерно 500 l/h и 5 градуса :idea:
vreden - специалист
На пръв прочит с тая температура и дебит нищо няма да се получи. Мощността която ще изкараш от изпарителя ще около 1,5кв.

п.п По скоро се замисли да го използваш като междинен топлообменник в инсталацията на котела.Например да подгряваш БГВ.Струва ми се ,че ще имаш повече успех.
vanko68 - специалист
Вреден,къде видя в цялата тема думата "котел" ? Тука си говорим за малко по-различни неща.
vreden - специалист
Мога да чета добре,vanko68.Дал съм мнение по темата .Това за котела съм го дал просто като съвет и за това съм го сложил и като послепис.Не виждам какъв е проблема и защо трябва да пълним темата с излишни постове.

п.п Ника ми е vreden,не Вреден.Това е име на град в Германия и се чете Фреден.
vanko68 - специалист
И според съвета ти какво следва-човека да си купи котел,така ли??? Ако си намеря копче на улицата,трябва ли по някакъв "съвет" да му купя балтон ?
2v6 - майстор
vreden написа:
На пръв прочит с тая температура и дебит нищо няма да се получи. Мощността която ще изкараш от изпарителя ще около 1,5кв.

п.п По скоро се замисли да го използваш като междинен топлообменник в инсталацията на котела.Например да подгряваш БГВ.Струва ми се ,че ще имаш повече успех.
А-а, добре е.
За един компресор който харчи 500 W ток е идеално. Ако компресора е по-мощен ще му се пусне малко повече дебит на водата и готово...
А използването на ТРВ вместо капилярка с какво ще е подобри работата?
vreden - специалист
2v6 написа:

А-а, добре е.
За един компресор който харчи 500 W ток е идеално. Ако компресора е по-мощен ще му се пусне малко повече дебит на водата и готово...
А използването на ТРВ вместо капилярка с какво ще е подобри работата?
Струва ми се икономически необоснована цялата дандания дето ти предстои за да получиш 1кВ. топлина в крайна сметка.Това имах в предвид като казах,че няма да стане.Смятай,че това съоръжения ще иска и поддръжка после.Помпата смяташ ли я?И тя иска ток,с каква помпа ще подаваш толкова малко вода?Управлението на машината какво ще е,трябва да следиш нуждата от дефростация?Ако е за експеримента,само да видиш дали ще тръгне съм съгласен,но гледам,че не искаш да влагаш средства почти никакви,а това трудно ще избегнеш.Смятам ,че ще вложиш пари които трудно ще възвърнеш имаики в предвид производителността на бъдещата машина.
С ТРВ ще можеш да контролираш изпарението и прегрева най-вече.Това трудно ще стане с капилярка.Предвид малкия дебит и ниската температура на водата ще ти трябва,освен евентуалните колебания в дебита и температурата.
Пак ще те посъветвам да се замислиш за друго приложение на топлообменника,независимо дали с котел ,камина или друга инсталация но с по добър дебит и температура на водата.
Поздрави.
denuchi - специалист
последено за каква машинка става въпрос. вода-вода говорим нали.. или аз несъм подразбрал нещо пак. ако е чиста вода-вода за какви дефрости говорим. нещо неми се връзва. слагай капилярка за тази мощност и несе коси. а там ако си пойграш може да настроиш изпарението и прегрева. какво като си с ТРВ постоянно ли ще ходиш да го въртиш напред назад. то се настроива и се оставя.
vreden - специалист
Имах предвид да следи да не замръзне водата,която отопля изпарителя.С капилярката ще е много игра,не съм казал ,че не става.Само ,че така става и много капризно към количеството хл.агент.Но това не е най-важното предвид останалите неща.
Поздрави.
denuchi - специалист
vreden написа:
Имах предвид да следи да не замръзне водата,която отопля изпарителя.С капилярката ще е много игра,не съм казал ,че не става.Само ,че така става и много капризно към количеството хл.агент.Но това не е най-важното предвид останалите неща.
Поздрави.
това с замръзването на водата според мен трудничко ще стане, освен ако не спре нещо водата. а това е много лесно управление и елементарна защита. а що се отнася за количеството фреон в повече е зле и по малко пак не е добре. така че дали е с ТРВ или капилярка все трябва да си е точно колкото трябва. а и за тази цел си има едни съдинки който могат да помогнат частично в дадени случай. а сега ми е по интересно какво още толкова важно остава. компресора примерно е ясен. и целта все пак е колкото се може по малко пари оставени в магазините.

Тема "Коаксиален топлообменник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: