• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
Температурата се мери (ако е въжможно) директно на топлообменника или при клапата на изходящия въздух,възможно най-близко до топлообменника.При второво мерене не се налага отваряне на предния капак на вътр.тяло.Аз също не съм съгласен за "Хитачи"-то!Не мисля,е е редно да се нарежда при климатиците от марки доказани във времето!А и при зададени 26гр,ако се мери температурата близко до изхода а не на "19см" няма да е 30гр а ще е поне 50гр при читаво работещ климатик.Разликата м/у марков и по-евтин се проявява при работа при по-ниска външна температура-5,-10,-15гр.А що се отнася до "надуването " на параметрите на климите в БГ това е нещо "нормално"!Само един пример:За "Chofu-Sereno" производителя дава работа при температури от -10,-15 до +40гр а тука се дават параметри от -25 до +45гр!!!Не споменавам фирмата за да не правя "реклама" но може би Всички се сещатате!БГ черта -да се пре..е клиента и да се вземат парите Му!Съседите Ми Се "опариха ",миналата година(2008) от това "надуване" и сега като избирахме климатик мислиха,мислиха и им сложих едно "Fujitsu" и сега много доволни! :party:

П.П. Температурата най-точно се мери с цифтов термометър,стайните са инертни!
tarlyo - специалист
На Хитачито вярвам дотолкова, че при 24 градуса седим по къс ръкав, а в къщи на "26 гр." с по 2 фланели. Термометъра слагам в потока от топъл въздух. И на 9 и на 19 см е все едно. Доста далеч от 50градуса. Искам мнение от вас, за да знам какво да говоря ,като ги викам за рекламация. Защото най- лесно им е да кажат, че му няма нищо.
randori - помощник
За друго не знам,ама да ти кажа какво препатих.Относно температурата:
Преди около 5 години ми се случи идентичен случай.Задавам 24 гр. а то
ми прави 19 гр. и си спира.Декември е +5гр,януари ми отчита електромера
че съм изгорил 196лв.Хванах се за главата/ акумулираща печка за
такъв отчетен период съм плащал 86лв./Както и да е изкарах зимата.
Мрез май,както беше по регламент имаше профилактика.Идва момчето
и аз му казвам проблемите.Сложи някакво уредче но на ИЗХОДА на
топлото и ми вика"бра,тчед тва тука е 40 гр."Ами,харно викам,не ли
добре?А той-"от тва по-зле не може да е".Преглежда,прави,струва и
вика ела да изпушим по една цигара"Свършихме и тая-".Ела бате да ти
покажа за какво е всичко,заредил съм системата,ти си имал фреон на
минимум и виж колко градуса имаш на изхода/залепено до решетката/.
52 градуса -толкова требе да бъде.
Има тук доказани хора,и по тях се водя,нищо,че не им казвам имената.
vaioo - специалист
трябва също да се отбелжи че изходната темпртура зависи от външната и вътрешната температура-при -10 външна,40 изходяща е нормално а също така и от вида на климтика,ако е инверторен когато доближава зададената температура,изходната също пада.
  • 1
  • 2

Тема "Шум от външното тяло на климатик и въпрос за темп." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: