Температурата се мери (ако е въжможно) директно на топлообменника или при клапата на изходящия въздух,възможно най-близко до топлообменника.При второво мерене не се налага отваряне на предния капак на вътр.тяло.Аз също не съм съгласен за "Хитачи"-то!Не мисля,е е редно да се нарежда при климатиците от марки доказани във времето!А и при зададени 26гр,ако се мери температурата близко до изхода а не на "19см" няма да е 30гр а ще е поне 50гр при читаво работещ климатик.Разликата м/у марков и по-евтин се проявява при работа при по-ниска външна температура-5,-10,-15гр.А що се отнася до "надуването " на параметрите на климите в БГ това е нещо "нормално"!Само един пример:За "Chofu-Sereno" производителя дава работа при температури от -10,-15 до +40гр а тука се дават параметри от -25 до +45гр!!!Не споменавам фирмата за да не правя "реклама" но може би Всички се сещатате!БГ черта -да се пре..е клиента и да се вземат парите Му!Съседите Ми Се "опариха ",миналата година(2008) от това "надуване" и сега като избирахме климатик мислиха,мислиха и им сложих едно "Fujitsu" и сега много доволни!
П.П. Температурата най-точно се мери с цифтов термометър,стайните са инертни!

П.П. Температурата най-точно се мери с цифтов термометър,стайните са инертни!