• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ozimen - специалист
Ако има преминаване от малко в голямо ще имаш много големи грижи,когато са включени аспиратори.Получава се тъй-наречената въздушна тапа и пушекът ще се връща при теб. :wink:
Gek - специалист
ozimen написа:
Ако има преминаване от малко в голямо ще имаш много големи грижи,когато са включени аспиратори.Получава се тъй-наречената въздушна тапа и пушекът ще се връща при теб. :wink:
за това вобще не бях се замислял, май си прав.... :?

ще пускам видеокамера в основното тяло тия дни, та да видя как е устроена работата...
marian1 - майстор
Комин в блок така се строи.Голямата дупка е централният комин,а малката е твоя. Това е така за да има тяга при по късият път на по високия етаж ( до покрива).Правилният начин за включване е в малкият отвор,които от самосебе си е включен в голямият малко по нагоре,по диагонал.Ако бръкнеш с ръка през розетката в които и да е блок или място където има коминно тяло ще намериш този вариянт.Ти,понеже си на първият етаж,няма значение в коя дупка ще се включиш,въпреки че правилно е в малката, стискаш палци,онези по нагоре да не са се включили,че им е по удобно директно в голямата,че тяга ще видиш ама друг път.В голямите блокове,комините идват изцяло отляти с големина на 1 етаж-и се спускат един върху друг-за това е много страшно да се бута без да се запъне горният .... :lol: да не си смениш тапетите само на комина :lol: :lol: :lol:
Gek - специалист
Gek написа:
ozimen написа:
за това вобще не бях се замислял, май си прав.... :?

ще пускам видеокамера в основното тяло тия дни, та да видя как е устроена работата...
Пуснах камерата. Записа показа, че е точно като на картинката по-горе. Има преминаване от малко в голямо тяло. Наистина си мисля, че ще се получи въздушна тапа.

Сега обмислям вариант да пусна тръба в голямото тяло чак до моя етаж, но все пак да остане място в основното тяло за двата одушника на съседите....
marian1 - майстор
щом е така както на снимката ти, и както и аз по горе ти казах,няма да имаш ама никакви проблеми!Кви тапи,кви 5 лева.......Иначе как ще ми обясни някой се захранва блока с комини иначе!Не е въпрос това. :lol: не опитвай чудесата с тръба вътре,а само се включи!
PLOCHKATABG - специалист
Ще цитирам колегата "кви тапи, кви пет лева', от малко в голямо, ако има тапа, какво остава от голямо в малко ???
Gek - специалист
PLOCHKATABG написа:
Ще цитирам колегата "кви тапи, кви пет лева', от малко в голямо, ако има тапа, какво остава от голямо в малко ???
Незнам колеги, но според мен ще си стане чиста тапа. Ето какво имам в предвид ако приемем, че поне един одушник над мен работи:

Изображение

Обяснете ми защо мислите, че няма да имам проблеми. Искренно се надявам да сте прави .... ама нещо се съмнявам.

Edit: искам да подчертая: включена аспирация. Мисля си че дебита и налягането на една стандартна аспирация в пъти превъзхождат тяговата сила на изгорелите газове от печката...
ozimen - специалист
Да изтупам праха от темата-какво стана с пустия кумин?
  • 1
  • 2

Тема "Искам да ползвам одушника за комин. Моля за помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: