Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vanko68 - специалист
Не можеш да ме разбереш какво искам да кажа поради факта,че не си монтирал клими досега....Всички връзки към климатика - медни тръби,кабели,дренаж,трябва да са подвързани към него ПРЕДИ ОКАЧВАНЕТО на планката....Нямаш никаква възможност за друго,освен ако куфара не е отворен отдолу,да закачиш климатика и чак след това да подвържеш дренажа към окачения климатик.
Както и да е...дано се оправиш сам,че не е толкова просто,колкото изглежда.
Наклона е около 2 см на м за твърда тръба ,примерно ПВЦ Ф20 ,ако е с мек дренаж,по-добре да е повече.
ozimen - специалист
Ванко не си ме разбрал добре. По-горе бях писал,че първо премествам вътр.тяло на конзоли хванати на тавана на новото място около 30см. по напред от сегашното място ,ако мога да изтегля външните тръби с около 30см.След това удължавам дренажа и евентуално кабела,защото не зная колко авас има зад вътр.тяло.Правя конструкция и затварям с картон.
velev-klima - специалист
Има една поговорка - Дявола като няма работа си бие децата.
ozimen - специалист
НЕДЕЙ С ЛОШО БЕ ВЕЛЕВ.Има и друга поговорка но ще си замълча. :lцl:
coccinella - специалист
И аз да попитам тук...
Предстои ми да правя гипскартон на стена с вата и на конструкция.
На въпросната стена сега ми е поставено вътрешното тяло на климатика. Нищо не разбирам от "куфари", наклони, тръби.
Просто ми кажете кого да викам по-напред - техник за климатика или майстора за гипскартона. Какво да имам предвид, т.е. кое е най-важното в тази процедура. Ако се окаже, че тръбите идват къси, могат ли да се понадят или се опъват съвсем нови между вътрешно и външно тяло? Могат ли тръбите да останат зад гипскартона в просвета за ватата? Може ли самото вътрешно тяло да се окачи сигурно и здраво върху гипскартона или трябва някаква подсилена конструкция? Много си харесвам климатика, работи ми безупречно и не искам да го прецакам с тази процедура.
velev-klima - специалист
Сложи едно фото да видим монтажа на вътрешното и ще ти дадем съвет.
coccinella - специалист
Ето снимките. Онова изпъкналото на стената в ляво е носещата колона, за това тръбите минават по- напред. За това си мисля, че при изместването на стената напред с около 7 см дори ще се скъси тръбния път. Може би съм в грешка :?
Оф, забравих тавана. Тай също се се смъкне с около 7 см, че и на него ще слагаме гипскартон.

Прикачен файл

S5022123.jpg
S5022123.jpg (38.12 KиБ) Видяна 3683 пъти

Прикачен файл

S5022124.jpg
S5022124.jpg (40.71 KиБ) Видяна 3683 пъти
vasikata - специалист
Напред може да го местиш без проблем, за надолу сложи нивелир на долния краи на дупката ако остават 6-7 см. до тялото си ОК. Ако не сваляш и дупката надолу, 1 см. денивелация на това растояние е достатъчно.
Мои съвет, така и така ще разхвърлаш стаята вземи си вкопаи тръбите в стрените да не ти бодът очите всеки път като погледнеш нагоре. Може да стане и без разкачане ама е по-трудно и бавно отколкото да викнеш техник да свали тялото и после да го закачи отново с всички необходими процедури. Ще олекнеш с окло 50 лв. но ще стане красиво.
coccinella - специалист
Не се сетих да снимам отвън на терасата как върви там тръбния път, но слиза надолу и мисля, че няма да е проблем дори смъкването на дупката. Е, имам външна изолация и малко ще се развали фасона, ама нейсе.
Сега само ме вълнува, гипскартона ще може ли да носи вътрешното тяло или е необходима някаква по специална конструкция за закрепването? Значи сметката е следната - дебелината на гипскартона, конструкция, вата. Стената е тухлена, замазката и 0,5см стиропор отгоре, който не смятам да махам /мисля да остане зад мин. вата този стиропор, че е лепен с С200 и не ми се стърже/. В най-лявата част на стената /от половината климатик до колоната/ имаше пакет за парното, който махнахме. Оказа се, че зад пакета стената няма замазка. Майсторът ми запълни дупката със стиропор 4 пръста дебел и отгоре го шпаклова, така че не знам колко максимално дълги са дюбелите, за да стигне до тухлата в лявата част на захвата на климатика.
vasikata - специалист
Картона носи тялото без проблем само на 4-5 охлюва но ако се падне и някои от профилите зад стоиката и му боднеш един винт в него става идеално. Отгоре ти трябват 10 см. ама и 7-8 а останат няма ядове.

Тема "Въпрос за преместване на тръбния път." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: