Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dundurma - специалист
solo5 написа:
В Бургас май е 60лв монтажа
и са си плюли в устите всички :-D
... да не се обиди някой сега :partyman:
грешиш дидо,монтажа е от 100 до 180,а за фреона ти казах пускаш го на студено и това е.
velev-klima - специалист
solo5 написа:
Това само за труд (монтаж) без материали. Матерялите за един монтаж с 3 метра излизат около 80лв.
kretio74 - специалист
Абе не знам ама ако не ти се занимава и си схванат в ръцете и акъла може и да дадеш 150 кинта. Ама на мен не ми се дават. При положение че аз съм си го монтирал мисля че мога да се справя и с профилактиката, стига да не изпусна фреона.
Дайте мнение за климата, че в нета никакво инфо няма за модела
solo5 - майстор
dundurma написа:
solo5 написа:
грешиш дидо,монтажа е от 100 до 180,а за фреона ти казах пускаш го на студено и това е.
60лв профилактиката, сори за грешката :datz:
на мен монтажа ми беше 120лв за климатик :roll:
piron45 - майстор
[/quote]
а за фреона ти казах пускаш го на студено и това е.[/quote]

Аааа, не е само това. Със сигурност има врътка с крановете. Нали фреона се върти из цялата система независимо дали е на топло или студено. Само се обръща процеса.

Ето един линк с указания за разглобяване на климатик и събиране на фреона във външното тяло за който иска да се пробва :wink:

http://www.clima-stil.com/index.php?opt ... &Itemid=57
Gadnyara - специалист
piron45 написа:
=D> =D> =D> =D>
Това се казва точен отговор на въпроса!
Точно подобна помощ ме кара да посещавам редовно форума....
pavkatay - майстор
Gadnyara написа:
piron45 написа:
=D> =D> =D> =D>
Това се казва точен отговор на въпроса!
Точно подобна помощ ме кара да посещавам редовно форума....
Отговора е повече от изчерпателен,но защо е чак в края на страницата :?
kretio74 - специалист
А така де много ме кефи този форум гтига да имаш желание и малко интелект можеш да се справиш с всичко в дома. Евала на Създателите Му !!!! :wink: :wink: :wink:
kuuuuuul - майстор
Евала Пироне и аз научих нещо ново днес. :prost:
vaioo - специалист
Колеги за цена на профилактика е относително да се говори.Има много фактори от които зависи:размер на климатика,място на което е поставен,състоянието му.
Някои за профилактика смятат почистване на филтри и да сложи ръка пред климатика да види дали духа-за това и 5 лв. са много,което може да направи всеки
Но като се съберат по някои път:
-чистене на външно тяло с пароструйка(понеже мъховете от тополите така са се набили по топлообменника че друг варянт няма,което е съпроводено в повечето случай с демонтаж на самото тяло(а после и монтаж
-чистене на вътрешното тяло,което не включва само филтри и да ти пръснат с тия антибактериалните шпрейове,ами цялостно разглобяване понеже филтрите по някои път не се чистат с години и топлообменника заприличва на външния дето съм писал по горе,за които да го изчистиш както трябва е нужен демонтаж на тялото,демонтаж на цялата електроника,барабар с мотора на вентилатора и пък като съм го разглобил да измия и турбината,че и тя туку станала кръгла от полепи и не духа нищо,а и във ваната за конденза има към 1-2 см тиня,за което да ги почистя всички както трябва пак е необходима парструйка.
След което всичко се сглобява,монтира и проверява как работи(фреон и тн) , а и дренажа не е лошо също да се промие,че от ф20 е станал с времето ф5,за което пускаме в действие мистър мускул гел водоправодчк
и като се падне някоя машина тип колона или касета,а не дай си боже и канална-цената бързо надхвърля 200 лв.
А ако нещо от нещата по горе ви се струва фантастика,или пъм мислите че може да стане по лесно дайте си пощата да ви пратя и снимков материал в какво състояние съм виждал климатици,които след извършване на изброените операции заработват като нови.

Тема "Как се събира фреона в климатика при профилактика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: