• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
muhtarov - специалист
бокс вентилаторите
при които двигателя е при турбината

двойно смучещи както им казват, защото от едно място нагнетява
от всички страни на кутията може да засмуква.

модели DA, TMD (май така бяха), СВМ,
и май още една фирма имаше. иначе са напълно еднакви като изпълнение и капацитет.
работя най много с DA
7/7
има графика и е до около 800м3/ч

9/9 два вариант 350вата, 550вата
много стабилен вентилатор

и т.н.

другия вариант ако искаш рекууператор, .. машина, най изгодни са в тангра.

но да ти кажа честно 500м3/ч да рекууперираш, сякаш не си струва усилието :?
muhtarov - специалист
какво точно искаш да правиш с този рекууператор :)
neron777 - напреднал
здравей посочения пластинчат рекуператор в къкъв бокс като размери да го монтирам и подходящи за него вентилатори :?: :? предварително благодаря
Последна промяна от neron777 на съб яну 29, 2011 12:03 am, променено общо 1 път.
emilvtc - специалист
muhtarov написа:
другия вариант ако искаш рекууператор, .. машина, най изгодни са в тангра.

но да ти кажа честно 500м3/ч да рекууперираш, сякаш не си струва усилието :?
Какво имаш в предвид?

Мислех си за рекуператор на вентилационната система в еднофамилна къща 100кв.м. разгъната площ, с уговорката, че стаи които в момента не се обитават се вентилират с понижен дебит на въздуха. Така може да се окаже, че в момента се вентилира - следователно и рекуперира само една стая. При това според стандартите - на всеки час средно да се обновява 1/3 от обена на въздуха в помещението - може да се окаже, че през рекуператора ще преминават около 20куб. м.
neron777 - напреднал
зная че е мн трудно да се пресметне точно бокс в който да се монтира това рекуператорче но се надявах че знаещитите и можещите в форума ще имат някаква идея :? все пак съм блаодарен на колегите който се опитаха да ми помогнат................ :prayer:
bobivg - специалист
Ами трудно е да ти се отговори защото въобще не се разбира какво искаш да направиш.
Струва ми се че, не правиш разлика между рекуператор и топлообменник.
С рекуператор се прави приточно-смукателна вентилация това ли ти е целта дай една снимка на него.
Тоя рекуператор не си ли е монтиран в някаква кутия?
Я виж първо това за да ти се изясни малко ситуацията освен ркуператора какво друго има в рекуперативния бокс. http://www.tangra.bg/uploaded/products_ ... AL__BG.pdf
neron777 - напреднал
Така значи целта е следната пластинчатия топлообменик който съм посочил е без кутия та питах за размери на кутии които използват приблизително такъв топлообменик за да мога да приспособя за моя................... на въпроса дали е монтиран в кутия не Е и поради тази причина моля за помощ ,аз много добре зная какво има в целия рекуператор но както казах имам само пластинчат топлообменик и още нещо от справочник по ОВК зная какво е рекуператор и топлообменик във вентилационата техника 'утилизациятя на топлина в вентилацията се извършват по няколко начина единият е регенеративни топлообменици и рекуперативни топлообменици /а имено тук влизат и моя пластинчатите топлообменици / ...............................
Последна промяна от neron777 на пет фев 04, 2011 12:02 am, променено общо 2 пъти.
bobivg - специалист
neron777 написа:
и още нещо ако бяхте прочел някой справочник по ОВК не бихте [-X написали че не зная какво е рекуператор и топлообменик
Успех в начинанието аз отивам да чета. Дано съм бил единствения който не те е разбрал, но като гледам и колегите които те насочват към вентилационен бокс май проблема не е бил само в моя телевизор. Извинявам се ако съм те засегнал.
neron777 - напреднал
не сте ме засегнал но дано и аз несъм ви обидил с моето изказване когато пуснах темата наистина не бях задал правилно въпроса но това беше преди доста време Благодаря за това че се опитахте да помогнете при решаването на проблема не си мислете че вашето мнение е умаловажено напротив всяко мнение е важно за мен ....... :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "рекуператор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: