Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dundurma - специалист
ПОЛ..........без лоши чувства,ма си купи КЛИМАТИК и тогава ще те топли :partyman: :partyman:
splitservice - специалист
Евала за монтажа :supz:
wizli - специалист
Mega написа:
Рядко тампоните вършат работа. При мен на термопомпата като седя до нея я чувам слабо, в нас я чувам отчетливо. Проблема е, че прави резонанс с изолацията и вътре се чува. Слагах тампони, резултат няма. Пак казвам като застана отвън до тялото е много-по тихо, отколкото вътре. Реших проблема с едно парче XPS между тялото и стената. Това с резонансите трудно се хваща.
Би ли споделил как точно си го направил?
плътно си го набил между стената и питата ли? :?
подлага ли нещо под болтовете на стойките?
Mega - специалист
Не само седи вързано с тел за да видя ефекта. Просто седи между рамената на стойките и питата. Хванато е за рамената. За сега работи, ще фиксирам напролет ;)
nebelservice - напреднал
@valentino76bs

Много готин монтаж. Поздравления за старанието от клипчето става ясно че с малко помощ от професионалист за вакуумирането всичко е направено както трябва.

Ако приемем обаче че си професионалист, ти на коклко пари оценяваш този монтаж и смяташ ли, че ще можеш да се изхранваш от монтажи на климатици.
valentino76bs - майстор
nebelservice написа:
@valentino76bs

Много готин монтаж. Поздравления за старанието от клипчето става ясно че с малко помощ от професионалист за вакуумирането всичко е направено както трябва.

Ако приемем обаче че си професионалист, ти на коклко пари оценяваш този монтаж и смяташ ли, че ще можеш да се изхранваш от монтажи на климатици.
Уау...:).. колко въпроси,това е като уравнение с неизвестно Х,... мисля че този монтаж не е с нищо по различен от другите само където съм вкарал тръбния път в пвц тръби/който с колената и тръбите са не повече от 15 лева ,няма как да преценя колко пари струва това защото едно е да съм професионалист друго е да не съм няма как да се поставя на тяхно място,ама като видя работа на т. наречените професионалисти/един монтаж до сега не съм видял на климатик който да ми хареса...един поне / който са пълни дупета че даже и незнаят фреона точно какво прави а от там чувство за естетика и т. н. ....не мога да поверя каквото и да било да ми го прави някой друг не говоря само за климатици....а на втория въпрос дали може да се изхранвам....някак си ,ми се струва че въпроса не е уместен, не че не те разбирам какво искаш да кажеш,но е много относително. П.П. Когато реших да си слагам клима отидох при три фирми професионалисти и им казвам искам така и така да стане както съм си го направил не говоря за пари....просто искам така ,....и като се почна едно обяснение ама как така в пвц ама как ще огънем тея тръби на 90 градуса ама как ще ги прекараме колената еее като че ли ги накарах атомна бомба да ми сглобят....няма смисъл да продължавам... :partyman: .....
vaioo - специалист
Грубо: как го бих сметнал аз:
така като гледам дължината на тръбите е 4м.
-тръби ф6х4лв/м и 10х6лв/м =36лв.
-изолация ф6 и ф10 х0.5лв/м=4лв.
-кабел 5х1.5х 1.5лв/м и 3х1.5х1лв/м=10лв.
-гофре х 0.5лв/м=2лв.
-малко бандаж=1лв.
-стойки=8лв.
-дюбели,болтове,гайки=10лв.
-пвц частите=20лв.
-покривчето на климатика=30лв.
Всичко до тук по 20% отгоре печалба от материали=24лв
-гориво=10лв
-труд за мен=50лв. :-D
-труд за колегата=30лв. :?
ОБЩО:233лв. и закръглям на 240 понеже съм си изгубил кажи речи цял ден за този монтаж.
hladnia - специалист
valentino76bs написа:
nebelservice написа:
@valentino76bs

отидох при три фирми професионалисти ....и като се почна едно обяснение ама как така в пвц ама как ще огънем тея тръби на 90 градуса ама как ще ги прекараме колената :partyman: .....
Браво =D> но и на мен мие интересно как става огъването (с риск да се смачка ф12)

Изображение
vaioo - специалист
Ако е дебелостенна и милиметрова тръбата х1мм и не е седяла много за да се удърви става.
EDI - майстор
Може да е ползвал пружина на тръбата.

Тема "МОНТАЖ НА КЛИМАТИК ОТ НЕПРОФЕСИОНАЛИСТ/ВИДЕО/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: