• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ivondera - специалист
Да зимата е студено в Плевен. Ами не съм там сега, но ще кажа грубо. 18 кв е хола
п.п Благодаря за линка много интересни неща има ще има да си чета :)
mita6kiii - специалист
Имаш 47-48 кубика, значи гледай за нещо с номинална мощност на отопление не по-малко от 3.9kw.
ivondera - специалист
Благодаря. А относно разхода на ток? Колко ще харчи? И как е по икономично да се нагласи на 22 градуса и да не се изключва или да се пуска вечер за няколко часа? Сега гледам има Панасоници по 800 - 850 лв. инверторни, но при минус 15 градуса да кажем което е нормално за Плевен няма ли да замръзват?
dundurma - специалист
за 1000лв. качествена машина-японка втора употреба с по-добри показатели от новите,но първо прочети всичко в СЕТКОМА
ivondera - специалист
Еее ти ме съсипа :) как втора ръка бе човек. Гледам това http://www.technomarket.bg/products/090 ... -rac-10eh1 няма ли да ми свърши работа?
mita6kiii - специалист
Хитачито е 3.4 kw , имай в предвид че това е мощност при 7 градуса външна температура,при -15 сигурно ще е наполовина :?:
EDI - майстор
Точно Н1 няма да ти свърши работа.За 1000 лева можеш да си намериш японче втора ръка и то уникална машина 285JDR на ТОШИБА, а и не само нея.Естествено има и чисто нови на 100 и 200 волта, но цените са високи.Уникална машина е JDR-чето, 4 номинал на отопление и 8,1 максимал.При -15 имаш 4,95 кв максимално топлоотдаване.Имам го на вилата.Аз също те съветвам да не бързаш, почети малко в СЕТКОМ, поразгледай, там има доста информация.
ivondera - специалист
Да започнах да чета, но какво значи това 100 и 200 волта? И на някои от климатиците пише, че в режим отопление работят до минус 15. това отговаря ли на истината?
EDI - майстор
На 100 и 200 волта са машините за Япония.До -15 означава, че производителя дава тази граница за нормална работа на машината.Иначе добрите машини си работят и до -25.Въпроса е каква чакст от мощността си запазва машината при тези температури.Марковите машини запазват от 40 до 60% от мощността при -15, от тази, която е дадена при +7 градуса.
ivondera - специалист
Доообре с Ваша помощ за което благодаря започват да ми се избистрят нещата. В такъв случай няма да го взема кеш, а на изплащане и ще гледам ценовия сектор от 1200 до 1500 лв. Да е Японски. Монтаж на външно тяло от вън на терасата. Мощност над 3.7 kw. Друго какво да гледам при избора? Тъй като съм военен и имаме изгоден лизинг в Техномаркет мисля от там да го взема. Повечето клими са с безплатен монтаж. Какво ще рече това? В смисъл монтажниците ще си свършат ли добре работата или ще сложат една стойка пробиват една дупка и "чао" . За сега това ако се сетя друго ще питам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: