• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bycec - специалист
Misho, благодаря ти за отзивчивостта и за линка разбира се . Не бях срещал тази система за въздуховоди.
Колкото до свалянето на таваните, и дума не може да става. Вариантът е направата на фалшиви трегери, в които да се поместят въздуховодите. Разбира се смятам да ползвам рекуператор на входа/изхода, някаква система за сушене на въздуха и клапи за превключване на входящия въздух, но това са неща за в бъдеще.
Ако имаш някакви снимки от процеса на изработка на твоята система може да приложиш някоя, смятам ще е интересно и за други колеги. Поздрави и от мен =D>
mishoboss - специалист
Имам снимки, но искам да я позавърша още малко и ще пусна тема по въпроса :) Имам още някои неща за решаване като евтини и малки управляеми клапи и евентуално климатична инсталация тип "направи си сам". След това се заемам и с електрониката за управление, тъй като ще е специфична и ще е част от цялостна система за автоматизация на дома (KNX + Arduino базирана електроника за отопление и вентилация).
bycec - специалист
Ок. ще почакаме за снимките.
За клапите от другата тема не знам дали ще стане, но може да пробваш задвижването на главата на CD/DVD. Има едни, на които оста на мотора е posting.php?mode=reply&f=23&t=33801#като червячен вал. Успех...
kivanov - специалист
mishoboss написа:
Имам снимки, но искам да я позавърша още малко и ще пусна тема по въпроса :) Имам още някои неща за решаване като евтини и малки управляеми клапи и евентуално климатична инсталация тип "направи си сам". След това се заемам и с електрониката за управление, тъй като ще е специфична и ще е част от цялостна система за автоматизация на дома (KNX + Arduino базирана електроника за отопление и вентилация).
Супер, супер. Аз обмислям подобен проект и отново е на базата на Arduino и т.н. и всяка идея ще е от полза. Иначе по темата и аз мисля, че е по-добре се използват материали и елементи за вентилационни системи :)
  • 1
  • 2

Тема "Вентилационни канали" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: