• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
Нещата са с големина каквато си избереш. Първо решаваш колко кубика вентилатор ще ти трябва, с какво ще изградиш въздуховодите. Смукателната може да е направиш евентуално само от гипсо картон. Нагнетателната от спиро въздуховод или ПВЦ. В саитчето което ти изпратих си избираш вентилаторче и според него размерите. По два броя вентилатори на клон не ти трябват. Изграждаш смукателна 600 к/ч на два клона например и една нагнетателна с повечко решетки. А къде и как ще разположиш всичко това си решаваш само ти, според мястото и кефа. Поставяш регулатор на обороти и пей сърце. Според нуждите и кубиците. И без никакъв проблем се събираш в тези 1000 лв.
П.С. Че може да остане и за почерпка. :partyman:
sstefanov - майстор
Най-лесния начин е да не се пуши. (съзнавам колко съм "офф-топик", но не съм виждал място, където се пуши и не мирише)
denuchi - специалист
На пълно съгласен. Всяко удоволствие или зло се заплаща.
phoenix9040 - специалист
denuchi написа:
Нещата са с големина каквато си избереш. Първо решаваш колко кубика вентилатор ще ти трябва, с какво ще изградиш въздуховодите. Смукателната може да е направиш евентуално само от гипсо картон. Нагнетателната от спиро въздуховод или ПВЦ. В саитчето което ти изпратих си избираш вентилаторче и според него размерите. По два броя вентилатори на клон не ти трябват. Изграждаш смукателна 600 к/ч на два клона например и една нагнетателна с повечко решетки. А къде и как ще разположиш всичко това си решаваш само ти, според мястото и кефа. Поставяш регулатор на обороти и пей сърце. Според нуждите и кубиците. И без никакъв проблем се събираш в тези 1000 лв.
П.С. Че може да остане и за почерпка. :partyman:
Някой да ми обясни за какво ми е нагнетателна инсталация ?
Иначе смукателната инсталация мислех или от гипсо картон или има готови пвц правоъгълни тръби ако мога да кажа които се продават готови с всички преходи кото са необходими.
denuchi - специалист
Когато изхвърлиш 600 к/ч. от някъде ще трябва да влязат и толкова. Когато няма принудително подаване на въздух, такъв ще се засмуква от канали, някой комин с мизерии и всички такива отвори за който се сетиш. По принцип може и без нея, то по принцип може и без другата. Аз съм на принципа едно нещо или се прави като хората, или въобще не се прави заради самата имитация.
phoenix9040 - специалист
Ок а къде мога да видя този рекуператор колко пари струват и с какви размери е ( все пак трябва да мисля вариант да го крия). Колко пари струва регулатора на обороти и това дефакто трябва да заменя ключа за вентилатора ,понеже съм оставил захранване и ключ от където ще се пуска и спира.
denuchi - специалист
http://www.airtradecentre.com/
Тук може и на доста места още. Порови се мало.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за Вентиляция на Хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: