• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ArturDent - Почти Безобиден
Наистина е по-добре предварително, но е добре първо да се изпълни номера с тръбите за който е писал по-горе cvetanmu. Да се сложат само стойките - Г образните, без самия климатик.
При монтажа на изолацията да се отвинтят стойките, да се направи изолацията и да се монтират стойките на твърдо.
Ако пък се знае само приблизително мястото на външното тяло, то е хубаво там (под 1 кв.м.) да се положи XPS вместо EPS.
Понеже сега съм на такава вълна - освен климатиците, трябваше да сложа върху изолацията контакти, лампи и улуци, но знаех точните места. Там положих вкопани в изолацията дървени трупчета. По-точно не ги вкопавах, а ги забих с дюбели за стената, и после изолацията ги "обиколи". Изкарахме ги наравно с изолацията или с половин см. по-навътре, което след мрежа, шпакловане и мазилка не личи.
Ориентирам се по кабелите, които стърчат.
svetliopi44 - Чирак...
Аз напрвих така...
Викнах момчето с климите да си направи отворите и да си пусне тръбите.
След това изолация 10см- шпакловки и др...
Стойките ще слагам когато всичко е готово... тръбите са сметнати да са точно зад външните тела, може би беше предимство че съм на 1 ви етаж.
cvetanmu - специалист
Задължително си предвиди твърди подложки за стойките. След време от тежестта на агрегата и вибрациите изолацията започва да се мачка.
svetliopi44 - Чирак...
Приемам идеи за подложките.
cvetanmu - специалист
Каквото и да ползваш за подложка няма да сбъркаш - аз съм монтирал с втулки от полипропиленова тръба, ArturDent е писал и за дървени трупчета.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз дървените трупчета ги ползвах за лампите.
Но ако изолацията ти е четно число като дебелина лесно можеш да си направиш от дървени греди, като си нарежеш "летви".
Просто гредите вървят през 2 см.
Stefan_62 - майстор
Я да ви питам пак :? , следващата седмица ще слагам топлоизолация 5см. EPS на апартамента. Има възможност тръбният път на климатика да остане в канал м/у EPS платната / въпреки, че изолацията на тръбите ми изглежда малко по-дебела от 5см./ и отгоре да се измаже заедно с изолацията. Та питането ми е, все пак това добър вариант ли е или да оставя тръбният път над изолацията.
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на климатик при саниране, съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: