Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
svetliopi44 - Чирак...
По добре вземи адекватно решение.
Аз съм на първи етаж и е много неприятно целогодишно нещо да ми кънти.
Аз козирка на топлоизолацията не съм сложил и не ща да сложа щото ще кънти още по силно.
Сега капе на стеропора и да ти кажа си е лазене по нервите.
Говорих с хората над мен да си вземат мерки , и ако не го направят скоро време .... чух че на Илиенци имало хубави плевматични пушки и флоберки , та да видим кое ще им излезне по- ефтино.
wizli - специалист
svetliopi44 написа:
По добре вземи адекватно решение.
Аз съм на първи етаж и е много неприятно целогодишно нещо да ми кънти.
Аз козирка на топлоизолацията не съм сложил и не ща да сложа щото ще кънти още по силно.
Сега капе на стеропора и да ти кажа си е лазене по нервите.
Говорих с хората над мен да си вземат мерки , и ако не го направят скоро време .... чух че на Илиенци имало хубави плевматични пушки и флоберки , та да видим кое ще им излезне по- ефтино.
Покрива под мен е незаконен и ако не намерим компромис има да се оплакват, че климатиците им капят върху терасата, защото покрива няма да го има, а и глоба ще платят.
А с пушката ти вече влизаш в наказателния кодекс, може да те накарат да платиш щетите, а по-неадекватен комшия и главата може да ти счупи...
svetliopi44 - Чирак...
аха, а е законно да ти слушам целогодишно климатиците ти нали, а и да се стискаш да ги направиш като хората.
Брей се тарикати.
А ако се кача на покрива и никой не ме види с 10кг пудовка и леко я изпусна ТИ как ще се почустваш, добре че си спестил от пари за качествен монтаж , така че да не пречиш на другите. ..... или зле, че не си взел на предвид другите под и около теб.
И аз съм с климатици , но при монтажа изрично казах на момчето как да направи така че да не капе, пръска и заледява фасади и т.н.
wizli - специалист
svetliopi44 написа:
...И аз съм с климатици , но при монтажа изрично казах на момчето как да направи така че да не капе, пръска и заледява фасади и т.н.
Няма да коментирам другото,
но явно имаш решение на проблема, би ли споделил:
1. как са ти отводнили климатиците/технически/?
2. колко пари струваше?
3. преди колко време?
4. върши ли работа зимата?
5. на кой етаж си?
svetliopi44 - Чирак...
Мен ме остави, гледай себе си.
Вземи си направи-поръчай на някои да ти направи тава или си купи.
Направия с наклон и с по голямо Ф за дренажа... примерно Ф50 залепи монолитно дъга и след нея тръба пак Ф50 около 1м.
Сега незнам тоя под теб на къде му е терасата, колко е изнесен незакония покрив и тн. ни па ти на кой етаж си.
Ако трябва си пуснете водосток , предполагам и други хора ще се включат и ще си разделите кинтите ... цената на ф110 на първо четене е 4лв. за 1 л.м. а може да се намери и по-тънко...
Изображение
mcm - специалист
И мен ме дразни капенето по первазите на прозорците ми. Пръска по стъклата, мокри ми постоянно дограмата, а е дървена.
Няма ли законово регламентиран тоя проблем. Ако трябва да се направи подписка и да се регламентира отвеждането на конденза от климатиците. Сега си монтираха още един климатик над мен, зимата обледи ли се и ако падне някое парче лед, ще ми потроши пластмасовите щори. Предупредих веднъж, не им пука, дано вземат мерки че да не се чудят защо не им работи климатика посред зима.
wizli - специалист
svetliopi44 написа:
Мен ме остави, гледай себе си...
Даваш акъл без да имаш реално решение за проблема...
Отвеждането на летния конденз е по-лесно, за зимния твоята инсталация не работи,
ако терасата под теб е 3 метра напред?
Ще изчакам някой по-запознат с материала да се изкаже.
mcm написа:
...Няма ли законово регламентиран тоя проблем...
Зададох този въпрос на един адвокат, но не получих отговор... Явно засега подобни въпроси се решават с договаряне или селски бой.
Вярно е сега се решават тези неща със селски бой-
но да ви кажа- в повечето хотели с много климатици един над друг- са включени в обща водосточна тръба само за тях-
поглеждаш нагоре- хоп 5 пиленца- 3- ма да дадат пари за обща тръба пак ще е евтино-
на другите 2- ма - ... има си начини...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
svetliopi44 - Чирак...
Остави, той колегата иска ако може некои друг да даде кинти па и да дойде да му го сложи.
То нали не капе на него, сега ще пише по форумите и ще чупи пръсти какво да прави разбираш ли?
Оня бил с незаконен покрив на балкона.
Ами ако е без покрив бе пич и твоя климатик направи една буца лед долу, излиза детето и по гръб, пирогов .... а ....
За водосток му писах и аз ма сега ще извади още сто аргумента ,че нема как да стане.
wizli - специалист
Все пак има ли колега с направено отвеждане на зимния конденз?
Без значение дали е с нагревател, улук, тави - важното да са минали няколко сезона, да се знае дали върши работа.

Тема "Проблем с капещо външно тяло на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: