• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kuuuuuul - майстор
И двете неща са важни,то по принцип всяка ТП работи на ниски тем. само пада копа и от там киловатите.
Вече имам с мойта една седмица непрекъсната работа и на отрицателни тем./-6гр/ Вътре си беше доста топло и жената ходеше по къс ръкав :-D Средни я разход за периода е 8лв. на ден.
Вчера най после ми остана време да преместя командния датчик от вън,вътре и му зададох 35гр./на връщащата вода/ тем. в стаята леко спадна и разхода за сега е 6,50лв. на ден.Експериментите продължават.

Прикачен файл

09.12,2012 razmr...JPG Тука точно размразява.

Прикачен файл

08,12.2012  8-00 -6gr.JPG
kuuuuuul - майстор
Ето и положението от днес при отрицателни тем.разхода е 1.6кв/ч

Прикачен файл

10.12.2012 -6gr.JPG
Subsa - специалист
и отопляваш 90 квадрата, само с толкова енергия?
реално отдадената е около 1,6*4 като му гледам спецификацията, но това май е при максимална мощност, при по-малка може да е друго числото???
kuuuuuul - майстор
Реално в момента съм спрял едната стая 25м2 и остават около 65м2 .И аз не очаквах с максимална тем.35гр на вода да поддържам 21гр. в стаята,но е факт :shock: \:D/
Чаро - Акълия
kuuuuuul написа:
Реално в момента съм спрял едната стая 25м2 и остават около 65м2 .И аз не очаквах с максимална тем.35гр на вода да поддържам 21гр. в стаята,но е факт :shock: \:D/
Може, може. Даже и с още по-ниска температура. :wink:
kuuuuuul - майстор
Ето положението от днес,втори ден ми дава един и същ разход 17,5кв за 11ч = 1,6кв/ч.Сега запалих котлето с малко дърва за да стопля бойлера,тем. се вдигна много бързо 60-70гр и като се стопли ще си продължа на ТП-та

Прикачен файл

11.12.2012 18-00.JPG
11.12.2012 18-00.JPG (114.22 KиБ) Видяна 9991 пъти
ivan_v - специалист
Чаро написа:
kuuuuuul написа:
Може, може. Даже и с още по-ниска температура. :wink:
При мен до момента с 29-29,5гр. на водата поддържам 21-21,5гр..
Отоплението не се спира изобщо, а когато пекне слънце намалям мощността. Това с алуминиеви радиатори и хубава топлоизолация.
radius - майстор
Колега, май ти писа за термопомпа вода-вода. Сега, ако някой ми обясни теоретично как се топлиш с алуминиеви радиатори и с 29С вода в тях. Каква ли мощност имат при тази температура, спрямо номиналната им от 70-80С ?
kuuuuuul - майстор
Равносметката от днес 13.12. отново при минусови тем. цял ден 1.52кв/ч=30ст/ч,вечер припалвам парното с дръвца да не я мъча излишно.

Прикачен файл

13.12.2012  13-00.JPG
svetliopi44 - Чирак...
Уууу супер, вместо да се мъча аз да си правя ще взема да си кихна и аз от там, ама за другия сезон ... :) .А ти ще ни държиш в течение как бачка твоята че все пак е китайче.
Дълго, топло и без авариино ползване ... :partyman:

п.п. Как е със шума понеже съм в блок?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Термо помпа въздух-вода на Kuuuuul" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: