• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
estqwerty - специалист
не мога да я намеря тая тема на bulhomes2 пуснете един линк , прегледах отопление и вентилация , търсачката , дори и от неговият профил не ми излиза ...
bulhomes2 - майстор
viewtopic.php?f=23&t=36342&p=415891&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%85+%D1%81%D0%B8+%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80#p386430
Не е нещо кой знае какво. Даже не знам защо не виждам и клипа в нея.
stivemaster - майстор
Вальо браво бе колега ,прав си разбира се ,ама не виждаш ли че като в "земя на слепци" все по малко хора мислят така ,дори все по малко мислят въобще ,а като чуят за производство и първо им става смешно после те вземат за Дон Кихот и съвсем губят интерес към това което им говориш.
А аз мисля ,че с правилните машини ,обект за копиране и технология можем да конкурираме и чайните.За пример само ще дам - термопомпените бойлери ,докато ние се навиваме ,дали има кирия да се правят тук ,пуснете едно търсене в гугъл за такъв бойлер и страници на английски в Китай да видите интерес - целия китайски народ прави такива.
alsted - майстор
valio2007, ако съм разбрал правилно, за една спалня при поток 30м³/ч, са достатъчни 4м² контактна повърхност? Бих могъл да я постигна с 14метра фолио с ширина 0,3м. Знам такова на цена ~2лв/л.м, т.е. ще ми струва около 30лв. Мисля да променя концепцията и да мина на плосък вариант. На тавана имам повече от 2метра височина на кумина и бих могъл спокойно да постигна въпросната квадратура в приличен сандък. Нещо такова
Прикачен файл:
рекуператор.JPG
рекуператор.JPG (39.77 KиБ) Видяна 2385 пъти
Дали ще е достатъчно? Дали пак не пропускам нещо?

Изображение
alsted - майстор
Искаш да кажеш, че трябва да имам достъп за почистване между пластините. Не бях се замислил Мислех си, че ако сложа някакви филтри на входа и на изхода ще е достатъчно. При това положение питата ще трябва да може да се вади :? Това е съществена подробност, за което ти благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Рекуператор alsted" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: