Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
juvesan - специалист
Целия обхват от максимално отворено до максимално затворено е 256 стъпки и има софтуерна корекция за избор на най-близката по-ниска стъпка .
Данфос не знам да имат трв с 256 стъпки - 2650 - това е истината :lol: Относно ETS 50 стъпките са 3650 В случая аз визирам, че на картинката се вижда нещо като вентил от импулсен тип AKV , който де факто и де юре си е един що годе смешен импулсно управляван електромагнитен вентил. И точно за него се формализирам и аз, че те НЕ са подходящи за пластинчати топлообменници заради хидравличните удари там.. Така че.... В случая идеята беза за цената... много добре знам какви са центите на Данфос и няма как да не знам поради ред причини и затова написах : драйвера, датчиците и подробностите около тях са една сериозна финансова грижа за любителско изпълнение. Отнсно двата ТРВ и клапани - да, става също добре, то си е класика от време оно, но то си има и bi-flow ТРВ на данфосс с асиметрична мощност и други хитрини...затова си мисля, че темата е сериозна, но въпроса е накъде ще тръгне - към направи си сам чилър или към професионални изпълнения ( който не знае за какво иде реч, нека прочете темата за инверторните електрожени и да види от къде тръгна и къде стигна - да се сравнява фрониус за 10000 лева с китаец за 200 и всичко това за любителски цели :lol: ) Така че нека не бъдем крайни и да изказваме най-вече мнения, а не обиди - имаме си кой да обиждаме, само си пуснете телевизора или радиото :-D
Ahmakov - специалист
magi208 написа:
...
Цената може да се редуцира до около 9 хиляди лева с използване на китайски или по-евтини компоненти /Компресор Данфос-перформер , Топлообменници Данфос , Автоматика LS и т.н.
...
???
А относно ТРВ, ами в таблицата ясно е показано какви трябва да са. Сега, ако някой реши да използва ТЕХ2, може да ви каже с какво те превъзхождат посочените.
Отделно може да сподели с какво копресор Копеланд ZR е по подходящ за термопомпа от ZH.

Относно ЕРВ.
juvesan написа:
... В случая аз визирам, че на картинката се вижда нещо като вентил от импулсен тип AKV , който де факто и де юре си е един що годе смешен импулсно управляван електромагнитен вентил. И точно за него се формализирам и аз, че те НЕ са подходящи за пластинчати топлообменници заради хидравличните удари там...

Прикачен файл

HP09.JPG
HP09.JPG (6.82 KиБ) Видяна 3307 пъти

Прикачен файл

HP10.JPG
HP10.JPG (9.2 KиБ) Видяна 3307 пъти

Прикачен файл

HP11.JPG
HP11.JPG (11.42 KиБ) Видяна 3307 пъти
magi208 - специалист
juvesan написа:
Целия обхват от максимално отворено до максимално затворено е 256 стъпки и има софтуерна корекция за избор на най-близката по-ниска стъпка .
Данфос не знам да имат трв с 256 стъпки - 2650 - това е истината :lol: Относно ETS 50 стъпките са 3650 В случая аз визирам, че на картинката се вижда нещо като вентил от импулсен тип AKV , който де факто и де юре си е един що годе смешен импулсно управляван електромагнитен вентил. И точно за него се формализирам и аз, че те НЕ са подходящи за пластинчати топлообменници заради хидравличните удари там.. Така че.... В случая идеята беза за цената... много добре знам какви са центите на Данфос и няма как да не знам поради ред причини и затова написах : драйвера, датчиците и подробностите около тях са една сериозна финансова грижа за любителско изпълнение. Отнсно двата ТРВ и клапани - да, става също добре, то си е класика от време оно, но то си има и bi-flow ТРВ на данфосс с асиметрична мощност и други хитрини...затова си мисля, че темата е сериозна, но въпроса е накъде ще тръгне - към направи си сам чилър или към професионални изпълнения ( който не знае за какво иде реч, нека прочете темата за инверторните електрожени и да види от къде тръгна и къде стигна - да се сравнява фрониус за 10000 лева с китаец за 200 и всичко това за любителски цели :lol: ) Така че нека не бъдем крайни и да изказваме най-вече мнения, а не обиди - имаме си кой да обиждаме, само си пуснете телевизора или радиото :-D
Именно за да не бъдем крайни виж пак каква е спецификацията :)
juvesan - специалист
magi208 написа:

Именно за да не бъдем крайни виж пак каква е спецификацията :)
мдаа.. в случая наистина не съм прав... тези от данфос какво започнаха да пускат някакви орязани версии :) Всъщност на този драйвер ЕИМ336 наистина е указано че има само 480 ... от напълно отворен до напълно затворен ... и температурите не стават за много минус, явно затова са толкова различни от ETS 25 - 400 - защото са за любителски изпълнения... трябва да видя колко струват ...като пари , ама кой знае... като гледам пак ще ударят 1000 лева комплекта ...поне. Хубавото че все пак си е едно стъпково етрв.. има идея :)
idunno - специалист
Ей, добре, че чета този форум, та да науча,че Данфос еди каква каква фирма била.Хора,( вие ще се разпознаете) просто не знаете колко смешни изглеждате с коментарите си за продуктите на Данфос.Добре,че никой не се връзва на глупостите ви.
magi208 - специалист
И ЕИМ336 пак е добре защото дели на полу-стъпка и прави първоначално позициониране с раздвижване на ротора на ЕТS.
Данфос бяха производител едно време.. Сега произвеждат много малко неща но имат всичко като търговска марка на ишлеме .

Пак упражняват някакъв контрол над производителите до колкото могат. Например топлообменниците са им ту китайски ту белгийски и при китайските не е рядкост да ги получиш 2 еднакви по етикет но с различни изводи.

Между другото не са им лоши и не са скъпи. Само дето имат много странна пазарна политика за различните артикули.- едноходовите за 16 КВ са им 700 лв а двуходовите 1800 ??????? при SWEP са 800 на 830 и това е нормално -един и същ материал,килограми и т.н.

Хладилната автоматика им е малко старичка и определено е скъпа.

В същото време имат регулиращи вентили които са 2 пъти по-евтини от на другите големи фирми.
juvesan - специалист
Е, чак пък изостанали..не бих казал..по- скоро правят някаква всеобща реорганизация. Както Оптима плюс - има нещо около тях, ама ще се разбере. Или пък се мъчат да наложат Слим пак-а .. предполага се, че са оставили най - иновативните неща за себе си , а другото - който както може - прави :yawinkle:
Само едно нещо не виждам как са решили в този драйвер - какво става при спиране на тока... не виждам да има алтернативното захранване, както при големите "братя" :-D сигурно е по-лесно и по-евтино с вентил...
a_stoev - майстор
Един тъп въпрос:
Кога са го извадили MCX061V, че последно като им рових сайта не го забелязах?
Какъв порядък са цените са коментираната серия вентили ETS?
idunno - специалист
Не са евтини, около 1000 лева, като порядък са 50тките.
magi208 - специалист
a_stoev написа:
Един тъп въпрос:
Кога са го извадили MCX061V, че последно като им рових сайта не го забелязах?
Какъв порядък са цените са коментираната серия вентили ETS?
Не е тъп защото всяка година по това време правят подготовка за новия каталог който излиза през януари и може да не се виждат някои неща .

http://www.danfoss.com/Products/Categor ... 7a830.html

Ако ти трябва виж някой от по-малките дистрибутори за България .

"Electronic Expansion Valves" Под това име ще си намериш от пиле мляко :)

Тема "Термопомпи - как и с какво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: