Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
idunno - специалист
Много ми е любопитно кoе е това LG въздух- вода дето топли 110 глидера,демек 16500W.Колега защо не напишеш модела, че станах любопитен.Все пак миналата седмица монтирах 4-тата серия на LG с хидробокс, която трудно се вижда в България.
radius - майстор
Той го е написал - LG UU36 ( а от серията има и доста по-мощни). Като се поразрових, виждам че това е отделно външно тяло ( за канален климатик) и с добавени топлообменник и други. Т.е. това не е от готовите им решения терма 5 и затова е на половин цена. Но пък щом е инвертор може би е добър избор. Не знам само как стои въпроса с управлението, дали е оптимизирано както при фабричнa машина въздух-вода.
idunno - специалист
E :-D :-D , станах още по-любопитен как е подкарана инверторна машина на LG, като самоделка, особено инверторна. :-D :-D
bardarev - специалист
idunno написа:
E :-D :-D , станах още по-любопитен как е подкарана инверторна машина на LG, като самоделка, особено инверторна. :-D :-D
странно но факт :wink:
radius - майстор
Много ми е интересна темата, защото както казах съм потенциален ползвател на нещо подобно.
Колега Бърдарев, може би не е нормална тази работа он/оф през 10 минути, поне не би трябвало да работи така една инверторна машина. Може би затова idunno се съмнява във функционалността и ще се радвам да разнищите темата.
bardarev - специалист
Може би трябва да се увеличи обема на водата в системата. Сега по груби изчисления е около 35-40л., а доколкото разбирам е нужно, поне 10л. на киловат.
2v6 - майстор
idunno написа:
Това не е "самоделка" (преправен климатик):
Прикачен файл:
lguu36.png
lguu36.png (99.32 KиБ) Видяна 3528 пъти
В управлението има различни режими за регулиране на температурата на водата.
radius - майстор
И аз така го разбирам - външното тяло е някакво по-гъвкаво и си има панел за управление. ПОтребителя си купува карантиите на вътр. модул и само не знам как протича контрола и следенето.
Не можах да се докопам до service manual, все платени :razz: .
2v6 - майстор
radius написа:
И аз така го разбирам - външното тяло е някакво по-гъвкаво и си има панел за управление. ПОтребителя си купува карантиите на вътр. модул и само не знам как протича контрола и следенето.
Не можах да се докопам до service manual, все платени :razz: .
Не си разбрал правилно. Вътрешния модул е комплект с външния.
Има потребителска инструкция на български.

Интересно сервизни ръководства на колко климатика/термопомпи изобщо си намирал ?

Прикачен файл

lgthermav.png
lgthermav.png (98.97 KиБ) Видяна 3479 пъти
radius - майстор
Мисля, че ти не ме разбра - аз знам че колегата си го е купил готово, но това не е фабрично решение на LG. До този извод стигнах, след ровене. Което не е лошо.
Ами намирал съм, трябва ли да е чудно. Имам на Hitachi Yutaki - много подробно, с корекционни коеф. на мощността заради дефроста и други подробности, които си спестяват много производители.
Ръководството, което си пуснал е за Терма, която е двойно по-скъпа.

Тема "Избор на термопомпа въздух - вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: