Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
quad - напреднал
Според моята сметка 500м3 въздух в тръба Ф100 развива скорост 0,22 метра в секунда, далеч под допустимите 7 метра в секунда.
quad - напреднал
quad написа:
Според моята сметка 500м3 въздух в тръба Ф100 развива скорост 0,22 метра в секунда, далеч под допустимите 7 метра в секунда.
Грешка, 22,0 метра в секунда далеч над допустимите 7 метра в секунда.
искам съвет какво да правя с абсорбатора си.Монтиран е директно на стената,която е северна и когато задуха в кухнята става ужасно студено.Силният вятър отваря клапите,които предпазват и влизадиректно все едно,че е отворен прозорец през зимата.Идват ми някакви идеида застопорявам външната преграда(от външната страна на панела),но незнам как точно да стане.
roshav ohluv - специалист
Какво значи монтиран директно на стената? Това означава ли, че няма въздухопровод, а задният отвор на аспиратора е директно "лепнат" или свързан с късо парче за дупка в стената? ако е така, нямаш много варианти.... Би било добре да закрепиш тръба в стената, която да излиза навън от сградата и вътре да сложиш обратна клапа. Но това в твоя случай - с монтирани шкафове, може да стане или като ги разглобиш, или ако имаш достъп отвън.
Харалампи - специалист
Как осигурявате достъп на свеж въздух в кухнята - с розетка? Слагате ли някаква клапа?

А за това че има опасност да влезе въздух от неочаквани места мога да дам пример със къщата на сестра ми в Германия. Като пуснала аспиратора през зимата и засмукало въздух от комина на котела на биомаса. Цялата къща се задимила, голям майтап. За нас де, не за нея.
kocetoo - специалист
Харалампи написа:
Как осигурявате достъп на свеж въздух в кухнята - с розетка? Слагате ли някаква клапа?

А за това че има опасност да влезе въздух от неочаквани места мога да дам пример със къщата на сестра ми в Германия. Като пуснала аспиратора през зимата и засмукало въздух от комина на котела на биомаса. Цялата къща се задимила, голям майтап. За нас де, не за нея.
С отваряне на срещуположния прозорец, когато искам да смуче по-яко аспиратора, а иначе при мен за да не бълбука канала в банята се наложи да махна уплътнението на входната врата
ribnikolaevi - майстор
quad написа:
Да изровя тая отдавна прашасала и хванала паяжини тема.

Какви са тия сакрални 7m/s?
2betrendy - специалист
да, и на мен ми е интересно, моля ако може някой да обясни.

Аз си купих преди 4 месеца аспиратор с мощост 800 м3/h. Препоръчха ми го, защото кухнята ми е към хола и помещението е 65 м2, при 2,80 м височина на тавана. В упътването пише, че тръбата трябва да е минимум 120 см, а оптимално било да е 150 см. Още не сме избили дупката, но смятам 150 см да избивам... та, ще се радвам на мнения
... май са ме прекарали в магазина :?
vanko68 - специалист
см ???
150 см май е 1,5 м
:?
2betrendy - специалист
мм де... не см :lol:

Тема "диаметър на тръбата за аспиратора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: