• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ESPACE - майстор
нед юни 11, 2023 10:43 amarxd129 написа:

1. За замостването (във външното тяло на климатика) на S1 към L и S2 към N от къде съдите; от някаква ел.схема ли (от коя)? Бихте ли ми показали и бихте ли пояснили? Или имате тези знания, понеже сте разглобявал външни тела на въпросния модел климатик? Много Ви моля, пояснете. Благодая.
Ако не беше така, нямаше да работи.
нед юни 11, 2023 10:43 amarxd129 написа:
2. Разбрах (от надписа върху него), че захранващия кабел е ШВПС 3х1.5 кв.мм. Като гледате показните от мен снимки на части от комуникационния кабел, можете ли да прецените, можете ли да определите какво е сечението на жилата на комуникационния кабел? Жилата на комуникационния кабел по-тънки ли са от жилата на захранващия кабел?
Еднакви са.
arxd129 - специалист
Нека отново погледнем тази снимка (снимката с отворения капак на външното тяло на новия климатик).

Прикачен файл:
q58-k-o.jpg

Ясно са обозначени клемите S1, S2, S3, L и N.

При предположението, че във външното тяло на климатика клемата S1 е замостена с L, а S2 е замостена с N, то следва ли, че на клемореда във вътрешното тяло климатика „фазата“ на захранващия кабел трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да подвърже в клемата S1, а „нулата“ на захранващия кабел да се закачи на S2.

Ето отново снимката на клемореда на вътрешното тяло:

Прикачен файл:
okabelqvane-vatre1.jpg

Т.е. захранващият кабел във вътрешното тяло трябва ли да е свързан към ел.инсталацията на апартамента чрез „твърда връзка“; за да са строго фиксирани местата на „фаза“ и „нула“ на захранващия кабел? И фазата и нулата на захранващия кабел да отиват задължително и съответно в S1 и S2 (на вътрешното тяло)?

Още нещо за замостването: ТвърдИте, че във външното тяло на климатика е реализирано (не знам от кой е реализирано, де… предполагам от производителя на климатика) замостване на S1 към L и S2 към N.
При тези замоствания, ако са реализирани директно чрез кабел ( примерно с ПВ-А2 ), може да приемем за допустимо подвързването (от монтажниците) на захранващия кабел към клемите S1 и S2 на вътрешното тяло на климатика.

Обаче, ако замостването на S1 към L и S2 към N във външното тяло на климатика е посредством някакви електронни компоненти, елементи и т.н. (нямам си представа какви точно компоненти и елементи – имам предвид през някаква платка с резистори, теристори и т.н. и т.н.), у мен възниква дилема, дали подвързването на захранващия кабел към вътрешното тяло на климатика е изобщо допустимо. Дали с подобно подвързване, не е шунтирана някаква предпазна схема/система (против свръх напрежение примерно), предвидена и конструирана във външното тяло на климатика?

https://manualsbrain.com/fr/products/mi ... fh35ve-e1/

Много ви моля, нека онези, които разбират от ел.чертежи, от ел.схеми, от грецове, от варистори, теристори, резистори и кондензатори, да дадат своето мнение по поставените въпроси в този постинг. Моля ви.

Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Правилно /или сгрешено/ свързване на ел.захранващия кабел на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: