Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
В началото се подведох, че стените са от картон, та в този смисъл мнението ми да не се взема под внимание. Писах нещо за анкери в тавана.
MamaMy - майстор
вт юни 04, 2024 2:12 pmAlfa_D написа:
Стените са направени с гипсокартон, закрепен с профили, с други думи - има около 3-4 см въздушна междина между картона и бетона.
вт юни 04, 2024 9:37 pmАл_ написа:
МамаМу, такъв тип дюбел няма ли да издържи? Масово се монтират аспиратори така. Аз лично, без да му мисля - директно носещата шина в профилите, както и Трифонов казва, дори и без конструкцията да е подсилвана в частта за монтаж
Аспиратора също има вибрации, но е само вентилатор. Тялото на климатика освен турбината има и пита с фреон. Значително по-тежко е. Подсилване на конструкцията с още два ЦД профила е някакво решение. Ако го правиш обаче за себе си би го направил както трябва нали. При положение, че картона вече е монтиран и няма достъп и решение за промяна на конструкцията, по-лесно решение от шпилки няма. С дълго свредло пробиваш през картона в стената отзад. Автора пише, че отзад е бетон. Като пробие колкото трябва за шпилката разширява дупката само в картона за да мине и втулката. Това е всичко.
hidrazin - майстор
Прикачен файл:
Картон.png

То ако вибрациите на вътрешното тяло са толкова големи че да не издържат дюбелите/крепежа върху картон , климатика е за хвърляне.
Най-малкото за ремонт ама по-скоро за изхвърляне.
Климатици са се монтирали, монтират се и ще продължат да се монтират на картон.
Просто трябва да се уцели профил.
:partyman:
P.S. Един аспиратор има много повече вибрации от едно вътрешно тяло... :)
вт юни 04, 2024 9:56 pmhidrazin написа:
.....
Просто трябва да се уцели профил.
.. :)
С магнити става ли?!
hidrazin - майстор
вт юни 04, 2024 10:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
С магнити става ли?!
Да, но само за ivanovbg...
MamaMy - майстор
Имам стари ЦД профили и за тях неодимови магнити си се лепят добре. Скоро ми показаха един профил който е почти немагнитен. Не знам от каква сплав е, но магнита съвсем лесно се отделя. Тия металурзи са големи магьосници. Кухненската ми мивка която е неръждавейка има няколко точки които ръждясват последните години. Магнита нея си я лови от нова. Мислех да не би само да е никелирана, но не е. Ползвам един гел, киселина за почистване на неръждавейка. Яде всичко останало. Даже лъжицата с която го гребах се матира, а е руска от едно време. Мивката светна, но двете ръждясващи точки си останаха. Изчезват след търкане с гъба за съдове, но след ден два пак избиват.
silent - майстор
Много се филмирате. Ако няма да ходи по тялото да вкарва седем дюбела от картинката - аз им викам пеперуди и няма да мръдне. Един абсорбер стъчащ 50 см с онова 15см много повече натоварва крепежа от едно вътрешно тяло на малък климатик.
MamaMy - майстор
Добре де, аз толкова сложно нещо ли предлагам? Вместо две дупки и край предпочитате 8 дупки с 8 дюбела? Не важно кой и как ще свърши работата, а да я свърши качествено. :razz:
hidrazin - майстор
вт юни 04, 2024 10:27 pmMamaMy написа:
Тия металурзи са големи магьосници.
Особено китайските турските.
И медни кабели правят без бакър. И на цвят ги докарват. :)
silent - майстор
По памет в упътването поне на Дайкините дето слагах са 7 на точно определени места. Вероятно за да няма резонансни шумове. Затова споменах 7бр.дюбели. инак варианти много. Автора да си преценява.

Тема "Климатици за малки стаи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: