• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Не няма.Просто когато няма хора, въздуха не се движи и топлия се задържа горе и лъже датчика.Когато влязат хора, въздуха се раздвижва и смесва, като горе леко се охлажда и машината си заработва.
pif4o - специалист
Е тоя отговор и мен ме интересуваше, като спим и го оставя на 20 сутрин го намирам в стаята 18 градуса, като с епораздвижим се включва и вдига температурата. Та хем си знам че няма датчик хем се чудя дали има шесто чувство или пък е медиум та ме усеща кога съм в къщи и кога ме няма па то ква била работата :)
Tisho - специалист
Здравейте колеги.Имам ново питане за въпросният климатик.Понеже ме съмнява,че е изтървал фреона и докато дойдат от фирмата,която го монтира да го погледнат,искам да попитам дали да го изключа,или да го оставя да работи.Питам,защото казаха,че най вероятно ще дойдат след празниците.Лек ден.
piron45 - майстор
Как заключи че имаш изпуснал фреон ? Какво прави климатика ?
Tisho - специалист
Прикачен файл:
Изображение0159.jpg
Изображение0159.jpg (67.11 KиБ) Видяна 8070 пъти
Ами направен е на 24гр вентилатора е на ауто и в стаята е 19-20.Външното тяло цялото е в лед,и ако наистина е изтървал фреон ще му е за втори път.Първият път беше на първата година.При монтажа,имало малка дупка на тръбата и от там бил изтървал,така ми казаха монтажниците.И тогава положението беше също като сега.Не знам дали на снимката се вижда добре.Забравих да спомена,че тази година май месец му е правена профилактика.Свалиха външното и вътрешното тяло и ги почистиха,според мен дори много добре бяха изчистени.
Ahmakov - специалист
На снимката, почти нищо не се вижда, но от това което се вижда, някой го "припикава" отгоре или отстрани, поне където се вижда. Май ще му трябва и покривче.
Tisho - специалист
Оказа се,че всичко е наред.Проблема е бил в мъглата и влажното време,то наистина,като тая година такава мъгла не е имало.Вчера се показа за малко слънцето,ледът се разтопи и започна да работи нормално.Колкото за отгоре дали олива нещо,не съм забелязал в къща съм,над мен са тавански помещения и освен от улуците да олива,но това лято са чистени и не мисля,че е от там.Климатика е на стена със северно изложение и ме съмнява,че като вали навява върху него.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик Fujitsu ASY 12 LC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: