• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
шоп - майстор
@KingLin

Прав си!
Кражбата на ток може да се установи и на момента. Изключват се всички консуматори, а електромера върти :x

Затова написах и едно: "със сигурност за да се хване"

Може някой да краде ток периодично....да кажем само събота и неделя, когато е в имота...
Просто пример давам.

Иначе нелегално отклонение се хваща сравнително лесно и не е нужна фирма, а ампрер клещи:-))) Може и къртене да се наложи:-) Топикстартера си има електротехник, той може да го хване това нещо...макар, че аз на такъв ел. техник не бих се доверил.
:supz: Поздрави @KingLin!
1115 - специалист
чет фев 07, 2019 12:18 pmшоп написа:
@KingLin

Прав си!
Кражбата на ток може да се установи и на момента. Изключват се всички консуматори, а електромера върти :x

Затова написах и едно: "със сигурност за да се хване"

....

Това с хващането не е съвсем така - вече чух за дистанционни управления изключващи консуматора при приближаване на таблото, при отваряне на трафопоста и какви ли не миниатюрни устройства в помощ на крадците. Ако по време на строежа някой си е заложил нелегално отклонение няма да е лесно хващането без контролен електромер на входа на ГРТ_то.
fox_vt - майстор
Отговора беше към 1115 но докато го пишех се наложи да спра и после една камара мнения след това. Това за фирмата е така но клиента иска ако може не само да не плаща сметки ами и пари да му дават даже. Особенно забавно след някаква манипулация на машина и се почва „откакто го пипнахте и вече не е същия,или има някакъв шум или не работи както трябва” Същата работа и тука сметката висока и се хвърлихте в кражби на тол или кофти инсталация. Казах го преди ще го кажа пак,енергията която е отчетена е вкарана в къщата,дали за отопление дали за готвене или пране все тая. 4те метра тавани наистина никой не ги отчете за фактор а делтата между таван и под е осезаема. Най много топлина бяга през тавана чак тогава са прозорците. С интерес следя темата и очаквам резултата макар да ми е ясен какъв ще е.
radius - майстор
чет фев 07, 2019 1:36 pmfox_vt написа:
Най много топлина бяга през тавана чак тогава са прозорците.
Не е точно така, хубави прозорци са с по-лош коефициент, от хубаво изолиран таван. За неизолирани предполагам не говорим.
fox_vt - майстор
Лош коефициент но площа е малка,изключваме френските.
gadinko - специалист
Те това са COP- овете които ми изпрати момъка от Висман преди малко :?

Прикачен файл

7F0361DF-05A4-47C4-8411-09FB94B9F641.png
шоп - майстор
@gadinko

Остави ги координатните системи и графиката. 50% от хората пищещи в тази тема, знаят как се определя теоритичен КОП. Тези картинки са пожелателни, замерени в идеални условия, с идеален дебит и чисто нови топлообменници.

При теб нито едно от горните неща ги няма, защото не си лаборатория:-)

Аз директно те питам, колко градуса вода отиват към конвенторите и колко към серпентината на бойлера.

Чети внимателно въпроса :idea: Питам за темература на изхода на ТП.
gadinko - специалист
чет фев 07, 2019 4:20 pmшоп написа:
@gadinko

Остави ги координатните системи и графиката. 50% от хората пищещи в тази тема, знаят как се определя теоритичен КОП. Тези картинки са пожелателни, замерени в идеални условия, с идеален дебит и чисто нови топлообменници.

Аз директно те питам, колко градуса вода отиват към конвенторите и колко към серпентината на бойлера.

Демек искаш да снимам “температура на подаващата линия” на двете термопомпи?
шоп - майстор
чет фев 07, 2019 5:38 pmgadinko написа:
чет фев 07, 2019 4:20 pmшоп написа:
@gadinko

Демек искаш да снимам “температура на подаващата линия” на двете термопомпи?
Да!

Тези данни може да ги видиш и от управлението на ТП, но аз нямам доверие на фабричен софтуер, който се програмира и манипулира много лесно.
Бих се доверил на електронен китайски термометър с цена 1-2$ бройката с изнесена сонда измерващ от -50 до +110 градуса. Точността им е +- 0,1 градуса целзии.
Понеже ТП не е самоделка предполагам няма места за термо датчици в потопена гилза и ще трябва да монтирате сензорите контактно. Най-добре е на хоризонтален участък на медна тръба с термо паста , отвън можете да завиете или с ал. лента или с медна лента и най-важното отгоре да топлоизолирате.

Ако нямате два такива термометъра или от някоя фирма, Ви работят, че са страшно скъпи...пишете ми на лично. Ще ви подаря два такива. Имам десетки и съм ги калибрирал да са с точност +-0,2 градуса максимална разлика.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бах мааму и бойлер, кво се вторачихте в него. С КОП=1 да беше подгряван, повече от 50лв няма да глътне. Аз затова казах да си го остави на собствения ел. нагревател, пък втората ТП да се включи наистина в каскада с първата, защото сега явно не е, щото от отчетите не се вижда да е работила за отопление. Може би инсталаторите не са били наясно как да направят каскадата, а след тях проверявашите или не са забелязали тоя факт, или от солидарност са си затворили очите, да не ги издънят. Първо това трябва да се установи - могат ли реално да си помагат двете ТП, или едната само за отопление, другата само за БГВ.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 32

Тема "високи сметки за ток с термопомпи Viessmann" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: