• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
засега карам все още само на идеи и тънки сметки. искам да подредя нещата да вида колко голямо ще се получи съоръжението, мястото къде ще бъде разположено. но засега на 80% ще е с въздушен и воден топлообменник ако се окаже неудачно просто няма да се използва, но лошото е че размера ще си остане доста голям. освен да си поиграя първо за една проба и след това да се мисли да или не.. несъм правил замерване на напрежението но според дисплея на честотоният напрежението пада и се вдига но в какви граници несъм наблюдавал. тази седмица ще остане време да се позанимая и с това. под 30 хц. компресора не работи изключва се. работи 1-2 мин при 30 хц. и след това се изключва. . благодаря за отговорите. нужно е човек понякога да попита и за някои неща.
filmatoplo - майстор
По моя акъл , искаш да сложиш един пластинчат топлообменник и една пита със серпентина в паралел . През топлообменника да минава фреон и вода от сондажа , а паралел с него фреон да се обдухва от вентилатор като външно тяло на климатик. И трипътен вентил и малко датчици да превключва режимите . Ако е така прати това - :wink:
denuchi - специалист
ето нещо такова ще трябва да стане цялата работа. това е идеята на първо четене.
vanko68 - специалист
Десния чпътник няма да сработи така. Трябва да има високо налягане винаги на средния извод и ниско на противоположния,за да сработи котвичката на бобината,а тя пък да премести буталото.
denuchi - специалист
ще има разбира се. тръбичките се резват от него и се отвеждат до високото и ниското директно при компресора.
filmatoplo - майстор
Денучи. За малко да позная идеята :wink: Одеве по нова даваха за един варненец който направил от климатик да топли водата на блока - кубик го плащали по 1 стотинка вместо 1 лев . Колегата Лазар Ганев може да види какво е направил гратския :) - това е революция , ако е лесно за изработка - да ти имам и дървата дето мъкна цяла зима . Ако някой от вас го разнищи това ще е полезно.Ако бях от града щеше да звънна в телевизията да питам за адреза на блока - добреде от какъв климатик е това да топли на цял блок водата , даваха снимки в едно мазе .
denuchi - специалист
е човека работил с по големи размери. аз от октомври 2005г. се охлаждам и топля (по рядко)с климатика , с това си върви и топлата вода. така че нищо ново под слънцето. първият чилър които хем охлаждаше гостите на хотела а в същото време и подаваше топла вода. бе в далечната 1995 г. монтиран и пуснат в експлоатация с мое участие. :? е несе хващай с това за 1 стотинка.
Последна промяна от denuchi на пон авг 31, 2009 8:13 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Имам чувството че още утре ще иде проверка в блока от комисия на топлоразпределение да разнищят случая който ги ущетява :lol: и със сигурност ще изкарат системата опасна и че застрашава блока от пожар или др . Е за 1 стотинка може да е мит :)
dj_marti79 - специалист
Имах в предвид голям топлообменник който да отнема топлината от фреона и да я подава към водата на парното. Котлето да го затворя с кранови и да не участва.
fbr - майстор
Оглеждам се аз да си купя една термопомпа вода/вода, ама все още цените им са мнооого високи.За направи сам нямам възможности.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: