unicata написа:колега откъде взе този фланец със серпентина, ти ли си го правил или се продава готов?!?!?!Да ,продава се готов.
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pasat
- специалист
57 мнения в "Топла вода от стар климатик"
mita6kiii
- специалист
Темата е доста интересна, следя всичко с интерес.Искам да помоля тези, които са наясно със спецификата на подобни инсталаций, да не се свенят да споделят повече и по-подробна информация.Иначе по-незапознатите, като мен, само ще задаваме въпрос след въпрос и ще разводним темата.
Благодаря!
Благодаря!
pasat
- специалист
Прав си не се сетих за цената - 50, 60 лв, не помня. Но като видях цената си помислих, че е скъпа. Верно с нагревателче си е 2кв... Ами къде го видях - в магазин за резервни части за ВИК, ел инсталации, кафе машини, прахосмукачки, перални, хладилници, бе каквото се сетиш... Та в таъв магаин... Идеята мисля е приложима с бойлер поне 100л, понеже водата няма да се нагрява колкото с нагревател, а по-малко, от там и с по-малко студена вода трябва да се смеши за да стане приятна за миене, къпане... ИНАЧЕ казано вместо 5към4 топла:студена вода ще се ползва 5към три топла:студена вода... образно казано... Сигурно греша, но така мисля. Поправете ме ако не е така... Все пак фреона може да затопли тръбата до около 50°. А нагревателят до колко? Едно е да в;езеш под душа с бойлер 80л и загрята до 80°, съвсем друго е с бойлер 80л загрята до 55° примерно. Ми тя като нахлуе студената вода в бойлера... не мис е мисли...
Mega
- специалист
За фреона си малко в грешка. Моят термопомпен бойлер (китайски) в момента грее до 54 градуса. Лятото над 62 градуса е водата. Само под -6 градуса умира ;) и пускам на ток.
... и пак не каза от къде можем да се сдобием с такива готови фланци, вместо да навиваме като гламави ;)
... и пак не каза от къде можем да се сдобием с такива готови фланци, вместо да навиваме като гламави ;)
naughty
- специалист
не е проблем бойлера да ти е на 55 градуса ако е вертикален. Студена вода ще се усети чак като се източи топлата.
Аз не бих гасил изобщо термопомпен бойлер за да донаваксва моментално при загуба на топлина
Консумацията е смешна, така че не е аргумент да го гасиш и пускаш постоянно. В краен случай с един термостат може да го нагласиш да се "самопуска" при нужда
Аз не бих гасил изобщо термопомпен бойлер за да донаваксва моментално при загуба на топлина
Консумацията е смешна, така че не е аргумент да го гасиш и пускаш постоянно. В краен случай с един термостат може да го нагласиш да се "самопуска" при нужда
academil
- помощник
Резултати от търсенето
Серпентина + нагревател 2kW с елипсовиден фланец неръждаем ...
E33.0005, Серпентина + нагревател 3kW с фланец неръждаем, 115.00 лв. E33.0006, Серпентина + нагревател с фланец, 105.00 лв. ...
www.mikimak.com/?function=detail... - Кеширана версия - Подобни
Серпентина + нагревател 2kW с елипсовиден фланец неръждаем ...
E33.0005, Серпентина + нагревател 3kW с фланец неръждаем, 115.00 лв. E33.0006, Серпентина + нагревател с фланец, 105.00 лв. ...
www.mikimak.com/?function=detail... - Кеширана версия - Подобни
pasat
- специалист
Mega, ти ся за 1° проблем ли ще ми правиш. А за фреона не мога да съм в грешка. Не мога да си позволя да съм в грешка, поне докато с това си изкарвам филийките - хладилна и климатична техника
. Пролетта сме по-малко заети и тогава за на село ще си зглобя бойлера с климатика... предполагам ще стане. Та дори може да стане в същото време да охлажда.... бе.. to be continue...
Церпентината го видях в Кърджали, днес специално отидох да видя цената за Вас - 65 лв и са два вида. Единият вид е с по-дебела тръба, мисля 12мм, а другият вид е с 10мм като на снимката... Фланеца мисля е обикновенно желязо. С доста отвори е, незнам за какво са.

Церпентината го видях в Кърджали, днес специално отидох да видя цената за Вас - 65 лв и са два вида. Единият вид е с по-дебела тръба, мисля 12мм, а другият вид е с 10мм като на снимката... Фланеца мисля е обикновенно желязо. С доста отвори е, незнам за какво са.
STO-YAN
- специалист
Моля Ви за малко информация. Имам желание да си направя термопомпен бойлер. Малко сметки и въпроси.
Външно тяло от 18000 BTU х 0,293kw=5.274kw топлинна мощност. Според указанията на Ванко 68, за всеки киловат топлинна
мощност трябват 2м медна тръба ф10. Тръбата се навива, като "фиба" и се заварява за фланеца на бойлера с твърд припой.
5,274kw x 2м=10,548м медна тръба е необходима за серпентината. После прекъсваме нагнетателната тръба след компресора
и преди четирипътния вентил и запояваме серпентината. Единия край на серпентината-към компресора, а другия, към четирипътния вентил. Топлия фреон от компресора преминава през серпентината и се извършва топлоотдаването към водата
в бойлера. Ако до тук всичко е правилно и вярно, какво става след това с фреона преди да постъпи отново в компресора?
Задължително ли трябва изпарител за да се охлади фреона? Въобще какви елементи се използват в компресорната част?
Ако е възможно и някоя схема. Благодаря Ви предварително.
Външно тяло от 18000 BTU х 0,293kw=5.274kw топлинна мощност. Според указанията на Ванко 68, за всеки киловат топлинна
мощност трябват 2м медна тръба ф10. Тръбата се навива, като "фиба" и се заварява за фланеца на бойлера с твърд припой.
5,274kw x 2м=10,548м медна тръба е необходима за серпентината. После прекъсваме нагнетателната тръба след компресора
и преди четирипътния вентил и запояваме серпентината. Единия край на серпентината-към компресора, а другия, към четирипътния вентил. Топлия фреон от компресора преминава през серпентината и се извършва топлоотдаването към водата
в бойлера. Ако до тук всичко е правилно и вярно, какво става след това с фреона преди да постъпи отново в компресора?
Задължително ли трябва изпарител за да се охлади фреона? Въобще какви елементи се използват в компресорната част?
Ако е възможно и някоя схема. Благодаря Ви предварително.
Тема "Топла вода от стар климатик" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература