• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
От там модел за Япония не можеш да си купиш.Вземи си тази машина - http://www.technomarket.bg/products/090 ... cu-te12hke , няма да сбъркаш.
ivondera - специалист
Какво имаш в предвид "от там". Аз точно този модел съм си харесал мислим еднакво :) мисля, че ще ми свърши работа. Цифрите в скобичките какво означават? Минимума и максимума ли? В тази цена влиза и монтажа или? Говорех с един продавач и каза, че най изгодно за взимане на клима е лятото юли - август ако е така да изчакам.
EDI - майстор
ОХЛАЖДАНЕ -3.5 KW(0.8-4.0)
ОТОПЛЕНИЕ - 4.2 KW(0.8-5.5)
извън скобите е номинала, в скобите първата цифра е минималната мощност, а втората - максималната.Този модел е от 2008-2009 година, от добрите модели на ПАНАСОНИК.Понеже разчистват, цената е ниска.До сега бяха от 1500 нагоре.Дори и цената да не е с монтажа, пак е много изгодна.Машината е с ТРВ.По принцип машините, които се правят за Япония не се изнасят официално за други пазари.Тях ги продават фирми, които ги внасят по друг път.
ivondera - специалист
Добре ще мина през магазина да попйтам има ли го ще го внасят ли още и ако ДА ще изчакам лятото да падне още цената. Какво значи ТВР и как мога да си сметна колко пари за час ще ми харчи в режим на отопление. Умножавам номиналната мощност по цената на тока или?
EDI - майстор
Разхода ти ще зависи най-вече от топлозагубите.Машината е инвертор и си настройва сама топлоотдаването в зависимост от загубите.Не чакай, защото модела не се произвежда и когато продадат наличностите, няма да има повече.ТРВ е терморегулиращ вентил, това е един от начините за редуциране на подаването на фреона в системата, който е по-добър от другия с капилярка, но това специалистите във форума могат по-добре да го обяснят.
ivondera - специалист
Хммм как ме обърка само....... Не знам какво да правя. Да чакам ли да дойде лятото и да се надявам на по добър климатик и цена или да взимам този? Днес или утре ще мина към магазина да видя какво ще кажат.
ivondera - специалист
Вече съм почти готов. Ходих до Техномаркет и си запазих този модел http://www.technomarket.bg/products/090 ... cu-te12hke дано да не съм сбъркал. Дори се оказа, че е с безплатен монтаж така, че мисля добър избор направих. Сега малко препоръки да ми дадете за монтажа. Това също е важно. Тъй като ще е безплатен имам чувството, че ще си оставят ръцете, за това кажете за какво да гледам при монтажа и как трябва да е. Безплатния монтаж от магазина казаха, че включва външна стойка и закрепване на външното тяло, закрепване на вътрешното тяло и тръбен път до 3 метра. Това достатачно ли е? Ако трябва да си купя нещо предварително и да го сложат. Сетих се единственно за тампони, но от магазина казаха, че за Панасоник не били нужни. Ако се сетите нещо което е важно за монтажа казваите. Благодаря.
EDI - майстор
Трябва да се вакумира системата.Не си сбъркал с избора.Естествено, че има и по-добри машини от тази, но и цените са други.
ivondera - специалист
Е аз ли да им казвам за вакумирането? Те не си ли знаят? А и аз като не разбирам? След като се монтира климата има ли нужда от профилактика или нещо подобно това в гаранцията ли влиза и фирмата която го е поставила ли го извършва?
EDI - майстор
От ТЕХНО-тата имат навика да спестяват вакуумирането.Ако ти кажат, че не е необходимо, накарай ги за извадят монтажната инструкция и да ти покажат къде точно пише, че не се вакуумира.Това е задължително за всички климатици.По принцип ПАНАСОНИК имат 5 години гаранция на компресора, с ежегодна профилактика, но за тези продажби не знам.За профилактиките ще ти кажат на място.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: