Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kozl - майстор
Аз съм срещал отвеждане вътре в канализацията на апартамента. Скъпо, може да се наложи употреба и на помпа. Това приемам като най-правилното решение и климатика скрит да не се вижда на фасадата.
Изображение Това за мен не е решение, а малко по-малка и по-скъпа ПРОСТАЩИНА. Да речем, че е предпазена фасадата, а тротоара е ледена площадка. Колко от вас с такъв дренаж се пльоснаха на леда на тротоара? Или вие внимавате, а на останалите е*и им майката. ТОВА СИ Е БЪЛГАРСКИ ЕГОИЗЪМ. "Аз да съм добре, а за останалите не ми дреме, че им е зле". Това са климатици създаващи опасност за населението и такова изпълнение следва да се забрани. В Париж, Виена не видях климатик на фасада. Вероятно там са забранени. Такива висящи изпълнения са за бедни тъпанари като нас.
А да на снимката не се виждат горните климатици, ма май трябва да посна от нашия блок още по-голяма простащина горните да пикаят върху долните. Или колкото си по-високо, по-малко те опикават. :shock:
О Българио, родино моя, защо ли българин от ред разбира само когато глоба и тояго го третира.
a_stoev - майстор
В Париж не ползват климатици, халдно си е лятото.
Иначе фасадата е обща част и трябва съгласие от всички комшии за да имаш законно сложен климатик :-D.

Варианта със общ водосток с нагревател вътре е най-работещия. Ако се изолира водостока в едно куфарче от фибран/стиропор и ампулата на термостата се сложи вътре в тръбата би трябвало да харчи и по-малко ток.
svetliopi44 - Чирак...
Козльо, мойте не капат на тротоара та некои простак да се пребие :lol:
Ама от такива като колегата по-горе днес правих ремонт на външна щора понеже тъпанарите над мен не разбират от дума и щората е била замръзнала когато жена ми е натиснала бутона да ги спусне .... сега аз кой да пребия че оня месец за щори и изолация дадох маса пара ,а всико се усира ...
failure - специалист
Колеги, моля някой да даде поне линк за тези прословути нагреватели за тави и тръби.

Тема "Проблем с капещо външно тяло на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: